|

Facebook'un FETÖ'cü 'Sencer abi'si deşifre oldu

Facebook'un toplamda 10 milyon takipçili Yeni Şafak sayfalarını kapatmasının arkasından ilginç bağlantılar ortaya çıktı. Dün akşam yayınlanan "sansüre karşı birlik olma" çağrısından sonra Twitter'daki FETÖ'cü hesaplardan "sencer" Facebook'ın içinden aldığı bilgileri paylaştı. Sadece Yeni Şafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgileri yazan "Sencer abi" olarak anılan hesap, önce paylaşımlarını sildi sonra da çok etkin olan hesabını kapattı.

Yeni Şafak ve
14:06 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:46 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Facebook'un Yeni Şafak'ı sansürlemesinin arkasından ilginç bağlantılar ortaya çıktı. Yeni Şafak'ın dün akşam Facebook tarafından sansürlendiğini duyurması Twitter'da da gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı Facebook'un bir medya organını yasaklamasını eleştirirken Fetullahçı terör örgütü ile bağlantılı olduğu bilinen bazı sosyal medya hesapların yazdıkları kafaları karıştırdı.



FETÖ'cü olduğu bilinen ve paralel yapı içerisinde etkin birisi olduğu gözlemlenen @senncr isimli hesaptan sadece Yeni Şafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgilere dair yazışmalar açık bir şekilde yazıldı. FETÖ'cüler tarafından “Sencer abi" Facebook içinden alındığı belli olan bilgileri yazdıktan bir süre sonra sildi.



Facebook'un FETÖ kanadı deşifre olunca hesabı kapattı


@Senccr isimli hesap kaynağının talebi ile paylaşımlarını sildiğini duyurduktan kısa süre sonra 3 bin takipçili hesabını kapattı. Twitter geçmişine bakıldığında FETÖ'nün sosyal medya ağının etkin ismi olduğu gözlemlenen 'Sencer abi'nin, Facebook'un içinden bilgi aldığının ve kaynağının deşifre olmaması için hesabını kapattığı anlaşıldı.



Türk medyasına Facebook operasyonunu da açık etti


Bu hesabın "başka bir Türkiye gazetesi daha inceleniyor" şeklindeki yorumu ise milli ve yerli duruşu belli olan gazetelere yönelik bir Facebook operasyonu yapıldığını gözler önüne serdi.



















#Yeni Şafak
#Facebook
#Sansür
#Senccr
#Fetullahçı Terör Örgütü
#FETÖ
8 yıl önce