|

Fatih Erbakan sert konuştu: Babamın resmiyle şov yapıyorlar

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisinin kiracı olarak bulunduğu genel merkez binasının boşaltılması için tahliye işlemleri başlatmış ve bu süreç parti yönetimince tepkiyle karşılanmıştı. Eleştirilere bir video ile yanıt veren Fatih Erbakan, Saadet Partisi yönetimini sert bir dille eleştirerek "50 yıl sonra CHP'nin milletvekili çıkarmasına hizmet edip babamın resmi ile şov yapıyorlar" dedi. Erbakan ayrıca "Milli Görüş prensiplerini o binaya getireceğiz inşallah. Bu tahliye bunun için gerçekleştirildi" şeklinde konuştu.

13:30 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 13:55 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan.

Yerel seçimlerde kurduğu açık ve gizli ittifaklarla kendi tabanının dahi tepkisini çeken Saadet Partisi yönetimi şimdi de partinin merkez binasının tahliye süreciyle baş başa.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz, ortağı oldukları Emlak Turizm Ticaret AŞ'ye (ETAŞ) ait olan ve Saadet Partisinin kiracı olarak bulunduğu genel merkez binasının boşaltılması için tahliye işlemleri başladı.


Haciz işlemlerinin ardından parti yönetimince eleştirilere maruz kalan Fatih Erbakan, yaşanan süreci çektiği bir video ile anlattı, iddiaları yanıtladı.

Erbakan, "50 yıl sonra CHP'nin milletvekili çıkarmasına hizmet edip babamın resmi ile şov yapıyorlar" hakkındaki iddialara sert çıktı.

Saadet Partisi'nin hatalarını bir bir sıraladı

Kendi Youtube kanalı aracılığıyla videosunu kamuoyuyla paylaşan Erbakan, Saadet Partisi yönetiminin yaptığı yanlışları tek tek sıraladı.



"Merhum Erbakan Hocamızın 2011 yılındaki vefatının ardından gerçek Milli Görüşçülere karşı bu parti yönetimi tarafından operasyon başlatıldı" diyen Erbakan, şunları söyledi:

"Bunlarla ilgili elimizde neredeyse ciltlerce kitap olabilecek kadar bilgi ve belge var. Partiden dışarı atılan onlarca, yüzlerce teşkilat çalışanımız var.

Bunlar Milli Görüş gömleğinin lekelenmesine örnek olan bazı olaylar. Daha niceleri var.

'Biz, İngiliz tarzı sekülerizm istiyoruz' diyen bir Genel Başkan var. Bu İngilizlerin neyinden bize fayda gelecek?


'Bizim de geçmişte yanlışlarımız oldu' diyerek Merhum Erbakan Hoca'yı suçluyorlar. Ne suçu varmış Erbakan Hoca'nın? Çıkıp, 'Biz Kürdistan'ı tanıyacağız' diyorlar. Erbakan Hoca ne anlattı bize? Ya sen bu cümlelerle 40 yıldır Erbakan Hoca'nın anlattığı siyonizmin planına bu sözlerle destek oluyorsun."

FETÖ en hayırlı hareketse hepimizin oraya gitmesi lazım

Erbakan Hoca yıllarca 'FETÖ siyonizme hizmet ediyor' diyen bir isim. Partinin Genel Başkanı çıkıp, "FETÖ'nün avukatlığını parasız yaparım" diyor. Başka birisi çıkıyor 'FETÖ bu toplumun gördüğü en hayırlı hareket' diyor. E o zaman biz neden Milli Görüş'ü savunuyoruz. O zaman biz de oraya gidelim."

"Milli Görüş prensiplerini getireceğiz"

Tüm bu sebeplerle binanın tahliye edildiği bilgisini veren Erbakan, "Bizim tahliye ettiğimiz tabanımızla zıt olan bu bozuk zihniyet tahliye edilmiştir. Erbakan Hocamızın binasının bu yanlışlara daha fazla alet edilmesine müsaade edemezdik, bu nedenle çok hayırlı bir iş yapılmış oldu. Bunların yaptığı siyasi şovdur. Erbakan Hoca'nın fotoğrafını taşımak yerine önce Erbakan Hoca'nın prensiplerine uysunlar" ifadelerini kullandı.


Söz verdiler, sözlerinde durmadılar

Seçim döneminde mağduriyet oluşmaması için normalde 6 ay önceden binayı tahliye ettirebilecekleri bilgisini de veren Erbakan, "Bize söz verdiler. Biz de kabul ettik. Sözlerine güvendik. 1 Nisan'da çıkacağız dediler. Sözünde durmak Müslümanlığın şiarıdır. Benim de genel merkez binasına ihtiyacım var. Sen 'sokakta kalırım' diyorsun ama biz zaten sokaktayız. Milletin gönlünden düşmüş bir yapı bu adımlarla daha da düşmüştür" dedi.

#Fatih Erbakan
#Yeniden Refah Partisi
5 yıl önce