|

Fetih kutlamaları 6 dilde takip edilecek

Yenikapı Miting Alanında düzenlenen "Fetih Şöleni", İBB simultane uygulamasıyla 6 farklı dilde takip edilebilecek. İBB'nin uygulaması ilk kez kullanılacak.

Yeni Şafak
15:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 12:02 - 29/05/2016 Pazar
AA
İstanbul'un Fethi 563. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle kutlanacak.
İstanbul'un Fethi 563. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle kutlanacak.

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Fetih Şöleni", akıllı cep telefonu, tablet ya da bilgisayarlara kolaylıkla indirilebilen İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) simultane uygulamasıyla, 6 farklı dilde takip edilebilecek.



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bilgi teknolojilerini kent yaşamını daha konforlu hale getirilmesi için etkin bir biçimde kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen uygulama, "Fetih 1453 Kutlamaları" ile hayata geçiriliyor.



Uygulama, dünyanın odak şehirleri arasında yerini alan İstanbul'da gerçekleştirilen uluslararası etkinliklerde, yabancı konuklara büyük kolaylık sağlaması açısından önem teşkil ediyor.



Bu kapsamda Yenikapı Mitingi Alanında gerçekleştirilecek etkinlik, uygulamayı bilgisayarına, tablet veya telefonuna indiren kullanıcılar tarafından 6 farklı dilde takip edilebilecek.



İlk kez kullanılacak uygulama, "http://link.ibb.gov.tr/simultane" linkinden kolaylıkla indirilebilecek.





#İstanbul'un Fethi
#Yenikapı
8 yıl önce