|

FETÖ algı operasyonunu dizilerle mi yürütüyor?

Samanyolu TV'de çekilen FETÖ dizilerinin senaristi Ertan Kurtulan, "İçerde" dizisi ve diyaloglarıyla dikkat çekerken, gündeme senaristleri ve diyaloglarıyla öne çıkan bir dizi daha oturdu.

Yeni Şafak
14:49 - 5/11/2016 Saturday
Diğer
Sezon dizileri senaryoları ve diyaloglarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.
Sezon dizileri senaryoları ve diyaloglarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

FETÖ karşıtı çizgisiyle ve 'inlerine gireceğiz' gibi göndermelerle dikkat çeken 'İçeride' dizisini kaleme alan Ertan Kurtulan, bir dönem MHP kasetleri ve Zekeriya Öz'ün görevden alınması gibi olayları önceden bilmesiyle dikkat çeken "Kollama" dizisinin senaristliğini yapıyordu.



Son üç yılda büyük projelere imza atmış Kurtulan'ın 2013'ten önceki kariyerinde 10 yıllık bir Samanyolu TV geçmişi var. 'Deli Yürek' isimli dizinin ekibinde de yer alan Ertan Kurtulan, Samanyolu TV'de yayınlanan 'Kollama' dizisiyle dikkat çekmeye başladı. Dizide iki kahraman polis ve bir savcının, kötü olarak gösterilen “Erkenkonducularla" hukuk içinde mücadele etmesi anlatıldı. Oluşturulan karakterlerde dikkat çeken bir ayrıntı ise Ergenekon davasındaki isimlerle benzerlik göstermesiydi. Biraz daha incelendiğinde kişi ve kurumlar gibi olay örgüsünün de gerçek olaylara paralel gittiği anlaşılıyor.



Fotoğrafı bile yok


Kollama, Deli Yürek, Nizama Adanmış Ruhlar gibi birçok dizide senaristlik yapmasına rağmen hiç röportajı, fotoğrafı, sosyal medya hesabı olmaması da ''Her dönemin adamı' olarak anılan Ertan Kurtulan'ın daha fazla merak edilmesine neden oldu.



"İçerde"dizisinden sonra şimdi de "Vatanım Sensin"


"Böyle Bitmesin", "Osmanlı Tokadı" gibi TRT dizilerine imza atan Necati Şahin, 2013 yılında vizyona giren "Selam" isimli filmle dikkatleri üzerine çekmişti. "Selam" filminde hizmet aşkıyla yanıp tutuşan kişilerin göze aldıkları fedakarlıkları anlatan Şahin, senaristliğini yaptığı "Vatanım Sensin" dizisinin diyaloglarıyla gündeme gelmeye başladı.



"Vatan için Vatan haini olur musun?"


İzmir'in İşgali yıllarında yaşanan olayları anlatan dizi, senaryosu ve diyaloglarıyla bazı soruların hedefi olmaya başladı. Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından

Salih Tuna

, bugün köşesinde bu dizilere yer verdi. Salih Tuna'nın konuyla ilgili yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.



















#Vatanım Sensin
#İçerde
#Salih Tuna
7 years ago