|

FETÖ bahanesiyle yaşlı kadını dolandırdılar

Çorum'da yalnız yaşayan 79 yaşındaki Yeter Doğan, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve "adını kullanan FETÖ'den kurtaracaklarını" söyleyen kişiler tarafından 35 bin lira dolandırıldı.

Yeni Şafak
17:54 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:56 - 3/06/2017 Cumartesi
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Çorum'da 79 yaşındaki kadın, "adını kullanan Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) kurtaracaklarını" söyleyen kişilerce yaklaşık 35 bin lira dolandırıldı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir apartmanda yalnız yaşayan Yeter Doğan'ı telefonla arayan kişiler, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı.

Doğan'a, adının ve bilgilerinin FETÖ tarafından kullanıldığını, ayrıca bankadaki parasına el konulduğunu söyleyen şüpheliler, tüm parası ile ziynet eşyalarını gönderecekleri polise vermelerini istedi.

Daha sonra eve giden bir şüpheli, Doğan'dan bankadan çektiği 19 bin lira, 700 avro ile 13 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını aldıktan sonra ayrıldı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Doğan, durumu komşusuna anlattı. Komşusuyla emniyete giden yaşlı kadın, şikayetçi oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Doğan, AA muhabirine, başından geçenleri unutamadığını ve çok üzgün olduğunu söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Doğan, "Evdeyken saat 08.00 gibi telefon ettiler. 'Biz devlet adamıyız, senin paran kalmış, onu kurtaracağız' dediler. Onlar eve gelmeden ben bankadaki paramı çektim. Sonra eve gelen kişiye tüm paramı ve ziynet eşyalarını verdim. Bana 'FETÖ paranıza el koydu, kurtarmayı istiyoruz' dediler. Zararım büyük." ifadelerini kullandı.

Bu tür haberleri daha önce televizyonda izlediğini dile getiren Doğan, "Bu yaşıma kadar böyle bir olay başıma gelmedi. Televizyonlarda izliyordum. Benim de kafam karıştı. Ne oldu anlamadım. Telefonla konuşurken bir de azarlıyorlardı. İki çocuğum da Almanya'da yaşıyor. Bayramdan sonra onların yanına gidecektim. Dünyaya gelen torunuma altın kolye, bileklik almıştım. Onlar da gitti." dedi.

Elinde sebze olan poşetlerle apartmana girmiş

Yaşlı kadının komşusu Ali Ekber Büke de apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını izlediklerini ifade ederek, "Dolandırıcı parayı almak için eve geldiğinde elinde poşetler varmış. İçinde sebze bulunan poşetlerle dikkati çekmemeye çalışmış. Hatta bir komşumuz dolandırıcıyla karşılaşmış. Elindeki poşetleri görünce bir yakınının yanına gittiğini sanmış." diye konuştu.

#FETÖ
#Dolandırıcılık
7 yıl önce