|

FETÖ etkin pişmanlığı engelliyor

Erzurum’da, FETÖ’nün istihbarat ağı olarak adlandırılan “5A” grubunda olduğu iddia edilen eski zabıt katibi Metin Boz hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:44 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Boz hakkındaki soruşturma sonucu başsavcılıkça hazırlanıp Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 12 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY’nin kuruluşu, amacı ve mahrem yapılanması hakkında bilgiler paylaşıldı, tanık beyanlarına yer verildi.

TELKİNLERDE BULUNUYORLAR

İddianamede, örgüt mensuplarına yönelik başka bir soruşturmanın şüphelisi olan A.P'nin tanık olarak ifadesine yer verildi. FETÖ’nün ceza infaz kurumlarında çözülmeyi önlemek için motivasyonu yükseltmek amacıyla örgüt üyelerine telkinlerde bulunduğunu anlatan A.P., bu nedenle adliye yapılanması sorumlularının bir kısmının etkin pişmanlık kapsamında ya da itirafta bulunma konusunda talepkar olmadığını vurguladı.

ÖRGÜTTEN KORKUYORLAR

A.P, ifadesinde şunları anlattı: “M.G. ile Y.D. koğuş arkadaşlarımdır. Koğuşta kendileriyle konuştuğumda bildiklerini anlatacaklarını, bu örgüt ile bağları olduğunu söylemişlerdi ancak konuşmak için örgütten korkuyorlar. Ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutuklular arasında ‘Bu işler bitecek, geri döneceğiz, ülkeyi tekrar biz yöneteceğiz.’ şeklinde konuşmalar oluyordu. Psikolojik bir baskı bulunuyordu. M.G. ve Y.D. ile örgütün polis grubundan cezaevinde olanlar konuşmaktan çekiniyor.”

#FETÖ
#Erzurum
7 yıl önce