|

FETÖ ile tehdit eden televizyon sahibi gözaltında

Bolu'da bir iş adamından para vermemesi halinde sahibi olduğu televizyon kanalında yaptığı programlarda "FETÖ'cü damgası" vuracağı tehdidinde bulunduğu iddiasıyla biri televizyon sahibi 2 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:10 - 9/12/2017 Saturday
Güncelleme: 15:16 - 9/12/2017 Saturday
AA
Biri televizyon sahibi 2 kişi tehdit ve şantajdan gözaltında.
Biri televizyon sahibi 2 kişi tehdit ve şantajdan gözaltında.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bolu'da yayın yapan bir televizyon kanalının sahibi M.A'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Bolu Çatı Yapılanması davasından tutuksuz yargılanan A.O'dan uzun süredir para istediği, para vermemesi halinde sahibi olduğu televizyon kanalında yaptığı programlarda "
FETÖ'cü damgası
" vuracağı tehdidinde bulunduğu ihbarını aldı.

Gözaltına alındığını öğrenen emniyete koştu

A.O'nun da şikayetçi olması üzerine harekete geçen polis ekipleri, M.A'nın yakalanması için operasyon başlattı.

A.O, emniyet ekipleri tarafından seri numaraları alınan paralarla tehdit ve şantaj olayına aracılık ettiği ileri sürülen bir kişinin mobilya mağazasında M.A. ile buluştu.

M.A'nın seri numaraları daha önceden alınmış paraları aldığı esnada polis ekipleri iş yerine baskın yaptı.

Suçüstü yakalanan M.A, olayın yaşandığı dükkanın sahibi olan ve şantaja aracılık ettiği iddia edilen L.Y. gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan M.A.'nın gözaltına alındığını öğrenen ve daha önce benzer yöntemlerle kendilerinden para istenen çok sayıda esnaf ve iş adamının da emniyete gelerek şikayetçi olduğu öğrenildi.

#Bolu
#FETÖ/PYD
#gözaltı
#tehdit ve şantaj
6 years ago