|

FETÖ'ye finans sağlayan 4 kişi tutuklandı

Gaziantep'te FETÖ'ye finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
19:12 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 19:22 - 2/06/2017 Cuma
AA
Gaziantep'te FETÖ'ye finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı
Gaziantep'te FETÖ'ye finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY'ye finans sağladığı iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen bir inşaat firmasının sahibi C.E ile diğer şirket yetkilileri İ.E, L.E. ve M.E. çıkarıldıkları 4. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

C.E, M.E, İ.E. ve L.E'nin ikametlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde üst düzey konumda bulunanlara verilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in el yazısıyla hazırlandığı belirtilen lale figürlü tablo ile mütevelli heyetinde yer alanların görev tanımlarını anlatan belge, dijital materyal ve çok sayıda doküman ele geçirilmişti.

Söz konusu 4 kişi, şirkette yapılan aramanın ardından gözaltına alınmış, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Daha sonra cumhuriyet savcısının karara itirazı üzerine sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Şüpheliler, polis tarafından tekrar gözaltına alınmıştı.

#FETÖ/PDY
#Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması
#Gaziantep
7 yıl önce