|

FETÖ’ye uyku yok

MİT, yurtdışından iki FETÖ’cüyü daha yakalayıp özel uçakla İstanbul’a getirdi. Azerbaycan’dan getirilen İsa Özdemir, FETÖ’nün “Azerbaycan kasası” olarak görev yapıyordu. Ukrayna’da yakalanan Salih Zeki Yiğit ise Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürütüyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 02:56 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
MİT, 2 kişi daha getirdi
MİT, 2 kişi daha getirdi

FETÖ ile mücadele kapsamında operasyonlarına devam eden MİT, haklarında arama kararı bulunan iki teröristi daha yurt dışında yakaladı. FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan'da, Salih Zeki Yiğit ise Ukrayna'da yakalanarak dün öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'na inen uçakla getirilen FETÖ mensupları hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla arama kaydı bulunuyor.

AZERBAYCAN KASASI

FETÖ üyesi İsa Özdemir, 1997'de Bakü Devlet Üniversitesi’ni bitirdi. Terör örgütünün bir dönem Azerbaycan hususi işler sorumluluğunu yürüten Özdemir'in, FETÖ'nün "Azerbaycan kasası" olarak da görev yaptığı bildirildi. Bakü'de terör örgütü adına inşaat sektöründe paravan faaliyet yürüten Avro 2000 firmasının sahibi olan Özdemir hakkında Ankara İkinci Sulh Ceza Hakimliğinin arama kaydı bulunuyor.


15 TEMMUZ'DAN SONRA KAÇMIŞ

Ukrayna'da yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiğit'in ise Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü belirlendi. KHK ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği’nin Mersin şube başkanlığını da yapan zanlının, örgütün iş adamlarına yönelik düzenlediği toplantıları organize ettiği belirlendi. İş adamlarından "himmet" adı topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer eden Yiğit'in, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Yiğit hakkında Mersin Sulh Ceza Mahkemesince iki farklı arama kararı bulunuyor.


Salih Zeki Yiğit Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürütüyordu. İş adamlarından “himmet” adı altında topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer eden Yiğit, 15 Temmuz sonrasında yurt dışına kaçtı.

#FETÖ
#Azerbaycan
#Ukrayna
6 yıl önce