|

Fidan'ın hayatında 7'lerin etkisi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere Müsteşarlık görevinden istifa etti. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Fidan'ın hayatında 7'lerin etkisi büyük.

Yeni Şafak
11:55 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:12 - 7/02/2015 Cumartesi
Diğer

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere Müsteşarlık görevinden istifa etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Fidan, Başbakanlık makamına sunduğu istifa dilekçesiyle milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldı. Fidan’ın istifa dilekçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi. Hakan Fidan’ın adaylığı Ankara kulislerinde bir süredir konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile Fidan’ın adaylığı konusunda konuştuklarını kaydetmiş, kararın Başbakan'a ait olduğunu söylemişti. Başbakan Davutoğlu da önceki gün bir televizyon programında konuyla ilgili sorular üzerine Hakan Fidan hakkında her konuda pozitif durduğunu açıklamıştı. Davutoğlu, “Hangi görevi alırsa da nerede bulunursa da hakkını verir, cesurdur, yiğittir, attığı adımdan da geri dönmez. Bu memlekete de daha çok hizmet edeceği alanlar olacaktır. Siyasette de olabilir, bürokraside de olabilir. Hakan Bey’le ilgili her konuda ve her yerde pozitif dururum” ifadelerini kullanmıştı.


3 yıl sonra aynı tarih

7 Şubat 2012'de ilk kez MİT Müsteşarı Hakan Fidan, "şüpheli" sıfatıyla Mahkemeye ifade vermeye çağrılmıştı. Çağırıldığı mahkemeye gitmeyen Fidan yapılan bir yasa değişikliği ile, MİT Müsteşarı için her türlü soruşturmada Başbakan'ın onayının alınması zorunlu hale getirildi. Türk siyasetini derinden etkileyen "ifadeye çağırma" olayından tam üç yıl sonra Fidan kendisinin belirlediği  7 Şubat 2015 tarihinde MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etti. 


Fidan'ın meslek ve siyasi hayatını etkileyecek bir diğer 7 ise milletvekillği genel seçimlerinin 7 Haziran'da yapılacak olması. Ak Parti'nin yeniden iktidar olması halinde Hakan Fidan'ın hükümet içerisinde etkin bir rol üstlenmesi sıkça konuşulan konular arasında. 

#MİT Müsteşarı Hakan Fidan
#7 Haziran
#2015 genel seçimleri
#Fidan'ın hayatında 7'lerin etkisi
#istifa
9 yıl önce