|

Fikir üretemeyince çirkinleşiyorlar

Başbakan Yıldırım, CHP’nin seçim ittifakı teklifine yönelik eleştirilerine, “ne yaparsak yapalım anamuhalefet CHP’yi bir türlü mutlu edemedik. Hemen çamur atmaya, ağızlarını bozmaya başladılar. Biri çıkmış diyor ki ‘cumhur ittifakı ahlaksız teklif.’ Bunlar fikir üretemeyince asabileşiyorlar, kabalaşıyorlar, çirkinleşiyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 03:20 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Malatya'daki 
il kongresinde partililerle yakından ilgilendi.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Malatya'daki il kongresinde partililerle yakından ilgilendi.

AK Parti’nin Malatya ve Kayseri il kongrelerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın yalanlarını, oyunlarını, kirli ittifaklarını tek tek bozmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz” dedi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Mehmetlerimiz, kahramanlarımız, Afrin’de destan yazıyorlar, Fırat Kalkanı bölgesinde destan yazıyorlar. Doğu’da, Güneydoğu’da, terör neredeyse kökünü kazımak için gece gündüz çalışıyorlar. Türkiye, sadece kendi hukukunu korumakla kalmıyor, mazlumların, mağdurların, insanlığın hukukunu da savunuyor. Dünyanın bütün mağdurları için ay yıldızlı bayrağımız umudun sembolü oldu. Dünyanın bütün mazlumları için Recep Tayyip Erdoğan hak ve adaletin sembolü oldu.

UTANÇ DOLU TARİHİNİZE BAKIN

Sınırımıza yakın bölgelerin önemli bir kısmını terör örgütlerinden temizledik. Mehmetçiğimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok ama çok dikkatli hareket ediyor. Bize siviller konusunda ders vermeye kalkanlar, utanç dolu tarihinize bir bakın, ondan sonra konuşun. Etnik katliam yapanları bölgeden defetmek için büyük bir mücadele veriyoruz. PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin, DEAŞ’ın yalanlarını, oyunlarını, kirli ittifaklarını tek tek bozmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz.

MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE

Seçim havasına girildi, MHP ile görüşmeler tamamlanarak, cumhur ittifakına yönelik kanun teklifini Meclis'e sunduk. Daha önce yapılan ittifak çalışmalarını, gizli kapaklı ittifakları artık ortadan kaldırıyoruz. Her şey milletin gözü önünde olacak ama ne yaparsak yapalım anamuhalefet CHP’yi bir türlü mutlu edemedik. Hemen çamur atmaya, ağızlarını bozmaya başladılar.

NİYE GOCUNUYORSUNUZ

Milli ve yerliyseniz niye gocunuyorsunuz, buyurun siz de katılın. Tekliften belli ki memnun olmamışlar, canları sıkılmış. Biri çıkmış diyor ki ‘cumhur ittifakı ahlaksız teklif.’ Yahu bu nasıl bir kendini bilmezlik. Sen cumhur ittifakına, milletin adının geçtiği böyle bir yere bu benzetmeyi nasıl yaparsın? Bu nasıl bir siyaset? Bunlar fikir üretemeyince asabileşiyorlar, kabalaşıyorlar, çirkinleşiyorlar. Ne yaptıklarının ne de söylediklerinin farkındalar ama aslında diyecek bir şeyleri de yok.

KÜÇÜK PARTİLERE İTTİFAK ÇAĞRISI

Yıldırım Kayseri'deki konuşmasında da seçim barajından şikayet eden partilere seslendi. İttifaka giren partilerin baraj sorunu kalmadığına işaret eden Yıldırım, “Hani küçük partiler bahane ediyor ya 'Baraj sorunumuz var.' Hadi kaldırdık işte. Girin ittifaka, baraja falan takılmadan yolunuza devam edin” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Kayseri'ye hızlı tren müjdesi de vererek, "Hızlı tren Kayseri'ye geliyor. 28 Mart'ta ihalesi yapılıyor. Hayırlı olsun” dedi.

  • İttifak dersleri
  • AK Parti, siyasi partilerin seçim ittifakı yapmasını sağlayacak teklifle ilgili bilgilendirme çalışmasına başladı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifakı ‘oylara zayiatı minimize etmek’ olarak özetlemesinin ardından sandıkta fireyi en aza indirmek isteyen AK Parti, önce parti tabanının sonra da seçmenin bilgilendirilmesi için derslere başladı. Parti yönetimi ilk dersi cuma günü yapılan il başkanları toplantısında verdi. Toplantıda teşkilatın ittifakla gidilecek seçimde dikkat etmesi gereken detaylar şöyle sıralandı:
  • ÖZEL İŞARET UYARISI
  • Üzerinde sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen YSK filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi geçerli sayılacak. Birlikte yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, oy pusulaları aynı zarfa konacak. Sandık alanı uygulamasından vazgeçilmekte ve sandık çevresi yeniden tanımlanıyor.

Öte yandan toplantıda ittifakın amacı da anlatıldı. Yeni dönemde güçlü bir yürütme ve yasama oluşturulması amaçlanıyor. İttifakların sadece oy kaygısı için değil, bir tavır, bir milli duruş ortaya koymayı, bununla birlikte oluşabilecek karşı ittifakları da milletin görmesi ve değerlendirmesini sağlayacağı kaydedildi.

#Binali Yıldırım
#Politika
#İttifak
6 yıl önce