
Hava koşulları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın içerisinde yapılan törende, 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Abbas'ın Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.
Erdoğan ve Abbas, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Törende, ilk kez tarihteki 16 Türk devletinin askeri kıyafetlerini giyen askerler de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam katından, merdivenin iki yanında sıralanan ve dönemin kıyafetlerini giyen askerlerin arasından geçerek indi. Hava muhalefeti nedeniyle karşılamada, makam aracına eşlik eden atlı birlikler yer almadı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen karşılama töreninde kameralara alışılmadık bir görüntü yansıdı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletine ait askeri üniformaları giyen askerler de yer aldı.