|

Gamze İlgezdi'nin '3 rezidans + 1 saray'ının tadilatı 8 milyon dolar

Rezidans Kraliçesi CHP Milletvekili Gamze İlgezdi'nin Kadıköy'deki 12.5 milyon dolarlık 3 süper lüks rezidans daireyi birleştirip tek bir daire haline getirdiği ve içinin de 8 milyon dolara döşendiği ortaya çıktı. Düzenlemelerle 650 metrekare olan birleştirilmiş yeni dairenin fiyatı 20 milyon 350 bin dolar tutunca indirim yapılması için eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk devreye girdi. Daire, toplam bedelden 4 milyon dolar düşük fiyatla İlgezdi ailesine satıldı.

Yeni Şafak
09:50 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 11:05 - 7/08/2015 Cuma
Diğer

CHP milletvekili ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin Kadıköy'de satın aldığı süper lüks 3 daireye ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Four Winds Rezidans'ın 18'inci katın tamamını satın alan Gamze İlgezdi'nin, 349, 151 ve 155 metrekarelik üç daireyi birleştirerek tek bir daire haline getirdiği, 12 milyon 350 bin dolarlık 3 dairenin içine de 8 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.



Komşular da isyan etti


Kadıköy'deki lüks Four Winds kulelerinde, 4+1 daireler 4 milyon 350 bin, 3+1 daireler 3 milyon 600 bin, 2+1 daireler 2 milyon 750 bin, 1 +1 daireler ise 1 milyon 600 bin dolardan satılıyor. Gamze İlgezdi, 7 Haziran seçimlerinden önce, Four Winds'in 18'inci katındaki dayalı döşeli 3 daireyi, birleştirip 655 metrekarelik tek daire yapmak üzere satın aldı. Dairedeki eşyaların kalitesini de beğenmediğini belirterek, özel mobilyalar ve eşyalar talep etti. İlgezdiler'in isteği doğrultusunda devasa dairenin girişine yapılan 50 metrekarelik özel güvenlik ve görevli çalışma bölümüne, binada oturan komşulardan bazıları itiraz etti. Ancak müteahhit firma yetkililerinin devreye girmesiyle, komşular ikna edildi. Gamze Hanım, tadilat bittikten sonra da özel evine, diğer dairelerden farklı olarak özel mobilya alınması ve elektronik aksamlar yapılmasını talep etti.



Başkonsolos 'abartılı' buldu


Özel daireye, 5 adet özel mobilya takımı alındı, yatak odasına özel havuz yatak yaptırıldı. Kapılar akıllı sistemlerle güvenlik altına alındı. Ayrıca özel müzik sistemi ve ev sineması kuruldu. Yerlere döşenen özel granit kaplamalar da İtalya'dan getirildi. Gamze Hanım'ın beğenmediği granitler kırıldı, yenileri döşendi. Aynı günlerde, ABD Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter için daire arıyordu. Elçilik görevlilerine örnek olarak, Gamze İlgezdi'nin 18'inci kattaki dairesi gösterildi ve "İsterseniz aynısından size de yapabiliriz" teklifi götürüldü. Hunter, İlgezdiler'in dairesini gezdi ancak "Burası çok abartılı" diyerek, daha mütevazı bir daire talebinde bulundu. ABD Büyükelçiliği de başkonsolos için Four Winds'ten, 655 metrekarelik daire yerine 155 metrekarelik daire satın aldı.



4 milyon dolar indirim


Devasa büyüklüğü ve teknolojisiyle bir saray konforuna sahip olan özel rezidans katının ekstra düzenlemesi için 8 milyon dolar harcandı. Sabah'ta yer alan habere göre tüm yeni düzenlemelerle birlikte 20 milyon 350 bin dolar tutan rakamda indirim yapılması için eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk devreye girdi. Toplam bedelden 4 milyon dolar indirime gidildi. Dairenin 16 milyon 350 bin dolarlık son fiyatı, Battal İlgezdi tarafından nakit olarak ödendi.



Özel mobilya getirildi


İşte rezidans dairesinin 8 milyon dolara tasarlanan iç mekânı:



* 270 metrekare oturma salon.


* 38 metrekare banyo.


* 78 metrekare mutfak.


* Daire girişinde, 50 metrekarelik güvenlik ve görevli bölümü.


* 5 adet Versace marka koltuk takımı.


* Özel yatak odası ve havuz yatak.


* Akıllı kapılar


* Samanyolu Galaxy salon sistemi.


* Sese duyarlı müzik sistemi.


* Ev sineması sistemi.


* İtalyan granitler.


#CHP'li Gamze İlgezdi
#Gamze Akkuş İlgezdi
#Four Winds Rezidans
#dekorasyon
9 yıl önce