|

Gaziantep Ramazan’a hazır

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Belediye, ramazanı dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar için birçok etkinlik planladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:38 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.
​Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Belediye, ramazanı dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar için birçok etkinlik planladı. Sokak iftarları, ramazan sohbetleri, tasavvuf konserleri, şiir dinletisi, söyleşi, orta oyunu, gölge oyunu ve tiyatro gösterilerini de içeren etkinlikler için yürütülen yoğun hazırlıklar tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi, ramazan programlarını bu yıl da; Festival Parkta “Ramazan Sokağı” adı altında oluşturulan stantlarda Gaziantep kültürüne özgü ürünler sergileyecek. Belediyenin yanı sıra stant alan firmalarda Gaziantep’e özgü ürünler satabilecek.

Öte yandan 6 ayrı noktada; Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı, Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde (Şahinbey Kavaklık Aile Sağlığı Merkezi karşısı) ve GAR binası önünde iftar çadırları kurularak vatandaşlara hizmet verilecek.


HEDEF 300 BİN KİŞİYE İFTAR

Ayrıca ramazan ayı içerisinde 20 mahallede sokak iftarları verilecek. Onun yanı sıra aşevlerinde ramazan ayı boyunca 150 bin porsiyon yemek dağıtımı yapılacak. 7 taşra ilçesinde ramazan iftarları verilecek. Bu arada şehit aileleri, gazi, öksüz, yetim, engelli ve yaşlılara yönelik iftar buluşmaları gerçekleştirilecek. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik 80 bin gıda paketi dağıtılması planlanan Ramazan boyunca, iftar çadırları ve aşevleri dahil yaklaşık 300 bin kişiye iftar hizmeti verilmesi hedefleniyor.


Şahin: Ramazan; rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bereket mevsimi olan Ramazan ayının, iftar sofralarında fakir ve muhtaç durumdakilere yer açmaya, öksüz, dul ve yetimleri sevindirmeye güzel bir vesile olacağını bildirdi. On bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, Müslüman âlemi tarafından büyük özlemle beklenen ramazanın tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesi temennisinde bulundu. Şahin, mesajına şöyle devam etti: “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bereket mevsimi olarak adlandırılan bu ay, iftar sofralarımızda fakir ve muhtaç durumdaki kardeşlerimize yer açmaya, öksüz, dul ve yetimleri sevindirmeye güzel bir vesile olacaktır. Bütün bu güzel duygular yaşanırken bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan, temel gıda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken israf etmemeye özen gösterelim. İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak, daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantepli hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”


SANATÇILAR KONSERLER VERECEK

Ramazan etkinlikleri kapsamında, Festival Park’ta saat 22.15’de başlayacak konserlerle vatandaşlar günün yorgunluğunu atacak. 16 Haziran Çarşamba günü başlayacak etkinliklerde, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Veysel Çelikdemir’in kum sanatı gösterisi ve İhsan Güvenç’in konseri olacak. Ramazan ayı boyunca her perşembe günü ramazan sohbetleri kapsamında TRT1’de Payitaht ‘Abdülhamid’ dizisinde Tahsin Paşa’yı oynayan Bahadır Yenişehirlioğlu Gazianteplilerle buluşacak. Tasavvuf konserinde Ender Doğan, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Demirci, Turgay Başyayla, Aykut Payam, Ömer Karaoğlu, Agah, Levent Kaya, Bekir Çiçek, Orhan Hakalmaz, Türk Halk Müziğinde Kubat, ilahi sanatçısı Mehmet Bostan sevenleriyle buluşacak. Celed Uşaglar Ramazan özel gösterisinin yanı sıra Huzur Sohbetlerinde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hayati İnanç, Sabiha Doğan, Nurdan Damla Gazianteplilerle bir araya gelecek. İftardan sonra Meddah, çocuklar için gölge oyunu, orta oyunu sahnelenecek. Ayrıca ilçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


ZABITA DENETLEMELERİNİ SIKLAŞTIRACAK

Bu arada Zabıta Daire Başkanlığı, ramazan ayı boyunca denetlemelerini daha da sıklaştıracak. Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ve Denetim Şube Müdürlüğü ile mobil ekipler şehrin huzur ve sükunet içerisinde bir Ramazan geçirmesi için 7-24 denetleme yapacak. Ramazan ayı boyunca, toplu taşıma araçları denetlenirken, işporta ve seyyar satıcılığın yapılması engellenecek ve insanları iyi niyetinin istismar edilmemesi, çarşı, pazar, AVM’ler ve camilerde fırsatçılar ile dilencilere göz açtırılmayacak. Ayrıca, gıda, sebze ve meyvelerin tezgahlara sağlıklı ulaşması ve vatandaşların güven içerisinde alışveriş yapması, kaldırımlar ve parkların halkın hizmetine sorunsuz sunulması, yüksek sesle müzik ile gürültü kirliliği yapanların engellenmesi ile kentin kirletilmemesi için koruyucu ve önleyici tedbirlerini artıran ekipler, şehrin güven ve huzuru için kesintisiz hizmet verecek.

#Ramazan
#Gaziantep
6 yıl önce