|

Gelibolu’da FETÖ alayı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 100 yıl önce emperyalistlerin işgal girişimine karşı büyük mücadele verilen simge yerlerden biri olan Çanakkale’de hain FETÖ’cülere özgürlük istiyor. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi 250 kişiyi şehit eden ve Türkiye'yi işgal girişiminde bulunan FETÖ’cü teröristlerin hakkını savunuyor

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:31 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Gelibolu’da FETÖ alayı
​Gelibolu’da FETÖ alayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ihanetinin faillerini savunmak için Çanakkale’de Adalet Kurultayı’nı gerçekleştiriyor. CHP, Çanakkale’de emperyalizme karşı mücadele veren 57. Alayı, kurultaya alet ediyor. Emperyalizme karşı en önemli simge yerlerden biri olan Çanakkale’de, 15 Temmuz’dan sonra empeyalistler eliyle yeniden işgal girişimine karşı FETÖ’cülerin hakkını savunuyor.

250 ŞEHİDİ GÖRMÜYOR

CHP, 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistlere karşı ‘Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum’ dediği yerde bugün yeni işgal girişimi için 250 insanımızı şehit eden hain FETÖ’cüler için adalet istiyor.

57. ALAY’DA YÜRÜDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ‘Adalet Kurultayı’ Çanakkale savaşlarının yaşandığı Gelibolu’da Kocadere Kamp Alanı’nda başlamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nın düzenlendiği Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere köyünde kurulan kamp alanından “57. Alaya Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

DARBECİYE ÖZGÜRLÜK İSTİYOR

Kurultayın ikinci gününde Kocadere köyü kamp alanı içerisinde konakladığı karavandan sabahın erken saatlerinde çıkan Kılıçdaroğlu, alanda dağıtılan “buğday aşı” çorbasından içerek, 57. Alay’a Saygı Yürüyüşü’nü başlattı. Kılıçdaroğlu, 6 kilometrelik mesafeyi yaklaşık bir saatte tamamladı. Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden tutuklananların ‘günahsız’ olduklarını iddia ederek, serbest bırakılmalarını istiyor.

DARBECİNİN BABASI
İLE KOL KOLA YÜRÜYOR

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde halkı yaylım ateşine tutan tutuklu darbeci Selahattin Kılıç’ın babası Veysel Kılıç ile birlikte yürüdü. Veysel Kılıç darbe gecesi adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde savunmasız halka ateş açan ekipte yer alan Harp Okul öğrencisi oğlunun ‘adaletsiz şekilde’ tutuklu bulunduğunu iddia ederek propaganda yapıyor.

ATATÜRK'Ü ALET ETTİ

Reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’in de aralarında bulunduğu en büyük sivil kayıpların verildiği boğaz köprüsünde darbeye karşı direnen silahsız sivil vatandaşlar yaylım ateşine tutulmuştu. FETÖ’cüler için adalet kurultayı düzenleyen Kılıçdaroğlu, darbecinin babası Kılıç ile birlikte 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistlere karşı ‘Ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum’ dediği yerde yan yana yürüdü.


ŞEHİTLİKTE BİRA İÇTİLER

CHP’nin Çanakkale Şehitliği’nin bulunduğu bölgede kurduğu kampta adalet kurultayında içki içilen görüntüler internette paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde kurultaya giden bir grup, elindeki bira kutularıyla oynuyor, bir kişi de olan biteni videoya çekiyordu.

  • Pensilvanya uğruna
    Atatürk istismarı
  • Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde suçüstü yakalanan Pensilvanya çetesinin teröristlerini cezaevinden kurtarmak için önce sözde 'Adalet Yürüyüşü' başlatmış ve Ankara'dan İstanbul'a yürümüştü. Hızını alamayan Kılıçdaroğlu, bu kez Çanakkale Zaferi'ni Pensilvanya için kullandı, FETÖ'cü teröristlere özgürlük isterken Atatürk'ün adını kullanmaktan çekinmedi.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
7 yıl önce