|

Gölbaşı-8’de 27 gözaltı

İzmir'de, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığının tesislerinin bombalanmasına ithafen “Gölbaşı” adıyla sürdürülen soruşturma kapsamında 27 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 22:14 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İzmir'in yanı sıra Ankara, Denizli, Manisa ve Şanlıurfa illerinde haklarında yakalama kararı çıkarılan 37 şüpheli için harekete geçen il emniyet müdürlüğü ekipleri, belirlenen 46 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.



SORGULARI BAŞLADI


“Gölbaşı-8” adıyla gerçekleştirilen operasyonda, “himmet toplamak, örgüte finansal destek sağlamak, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüt adına faaliyete bulunmak ve örgüte eleman temin etmek” suçlamasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 27'si gözaltına alındı. Aralarında ilçe milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğü görevlileri, öğretmenler, doktorlar ve esnafların da bulunduğu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı dokümanlara ve dijital verilere el konuldu. Zanlılar sorgulanmak üzere Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma kapsamında daha önceki 7 operasyonda 267 şüpheli gözaltına alınmış, bu kişilerden 104'ü tutuklanmıştı.


#Ödemiş
#15 Temmuz
#Gölbaşı
7 yıl önce