|

"Gömülü savaş uçaklarının izi bulundu"

Kayseri'de toprağa gömülmüş halde 70 yıldır saklandığı belirtilen savaş uçaklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel, "Toprağın altında savaş uçağı olması muhtemel metal yapıların tespit edildiğini" açıkladı.

Yeni Şafak
15:52 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:02 - 15/10/2016 Cumartesi
AA

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, bazı gazetelerde yer alan kentte "toprağa gömülü savaş uçakları bulunduğu" yönündeki haberlere ilişkin, "İlk aldığımız bilgilere göre toprağın altında savaş uçağı olması muhtemel metal yapılar tespit edildi" dedi.



Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ara verilen "nöbetçi vekillik" uygulamasının yeniden başladığını söyledi.



Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayel, ikinci Kurtuluş Savaşı olarak nitenlendirdiği FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşların, kimsenin erişemeyeceği bir makama eriştiklerini belirtti.



"Savaş uçağına ait olması muhtemel"


Milletvekili İsmail Emrah Karayel, bir gazetecinin "Kayseri'de toprağa gömülü savaş uçakları bulunduğuna" ilişkin haberleri hatırlatması üzerine de şöyle konuştu:



  • Resmi açıklamaların yapılmasını bekliyoruz. İlk aldığımız bilgilere göre toprağın altında savaş uçağı olması muhtemel metal yapılar tespit edildi. Çeşitli unsurlar tespit edildi. Bizim bildiğimiz kadarıyla çıkarılma işlemi gerçekleşmedi. Bu, eğer gerçekse, ülkemizin nasıl geri bırakıldığının en önemli göstergelerinden biri olacaktır. Bu uçakların bir kaç tanesi müzede sergilenecektir. Bunu da yakından takip ediyoruz. Eğer ortaya çıkarsa Kayserimizde belki dünyada hiç bir müzede olmayan bir kaç savaş uçağı sahibi olacak. Yeni nesiller bunları gördükçe bizim ne yapabileceğimizi, neleri yaptığımızı, aslında bunların nasıl elimizden alınarak geri bırakıldığımızı anlayacaklardır.


#Kayseri
#Gömülü Uçak
#Savaş Uçağı
7 yıl önce