|

Görenleri hayrete düşürdü

Mersin'de yakalanıp Diyarbakır'a getirilen 200 kilogramlık köpek balığı vatandaşların meraklı bakışları arasında sergilendi. 7'den 70'e herkesin fotoğraf çekmek için birbiriyle yarıştığı yaklaşık 5 metrelik köpek balığının kilosu 20 liraya satılacak.

Yeni Şafak
10:39 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:44 - 14/12/2016 Çarşamba
IHA
Köpek balığı
Köpek balığı

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz açıklarına avlanmaya giden balıkçıların ağlarına, 200 kilogramlık köpek balığı takıldı. İlk başta ağırlığın, balık bolluğu nedeni ile olduğunu düşünen balıkçılar, ağı çektiklerinde gözlerine inanamadı. Dev köpek balığını karşılarında gören balıkçılar, korkularını üzerilerinden attıktan sonra köpek balığını tekneye alıp kıyıya yanaştı.


Diyarbakır'da balık satan Engin Yılmaz isimli işletmeci, arkadaşlarının köpek balığı tuttuklarını söylemesi üzerine balığı Diyarbakır'a getirmek için sıkı pazarlığa girişti. Yaklaşık 2 bin lira verip köpek balığını kamyon kasasında Diyarbakır'a getirten Yılmaz, bir gün boyunca vatandaşların görmesi için dükkanının önünde sergiledi.



Cep telefonunu alan köpek balığının yanına koştu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Fatih Caddesi civarında balıkçı dükkanının önünde sergilenen köpek balığı, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti. Eline telefonunu alan bazı vatandaşlar köpek balığının fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarışırken, bazı çocuklar da korku dolu gözlerle köpek balığının yanında poz verdi. Hayatlarında ilk defa köpek balığını karşılarında gördüklerini belirten vatandaşlar, çektikleri fotoğrafları hatıra olarak saklayacaklarını söyledi.



Etinin kanser hastalığına iyi geldiği iddia ediliyor

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan işletmeci Engin Yılmaz, "Bu köpek balığı Mersin'den denizcilerin sardalye sürülerinden ağlarına takılarak yakalanmış. Yaklaşık 200 kilogram, Mersin'den Diyarbakır'a kamyonla getirdik. Bunu parçaladıktan sonra satışa sunacağız. Şimdiden 20 kilogramlık sipariş aldık ve kanser hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Yaklaşık bin 500, 2 bin liraya yakın bir maliyeti oldu. Biz kilogramını 20 liraya satacağız" dedi.

#Diyarbakır
#Köpek balığı
#Mersin
7 yıl önce