|

'Görev yaptığımız mihraplar peygamber makamıdır'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada "Zira görev yaptığımız mihraplar peygamber makamıdır. Minberler peygamber makamıdır. Kürsüler peygamber makamıdır. İnsanlara anlattıklarımız ise Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetidir. " dedi.

Yeni Şafak
18:52 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 18:57 - 27/01/2018 Cumartesi
AA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün ülkemizde, bütün dünyada bilgi ve hikmetle donanmış, vazifesinin ve sorumluluklarının idrakinde din görevlilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Erbaş, Şanlıurfa'da görev yapan din görevlileriyle GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının birinci önceliğinin, tevhit, adalet, barış, huzur, güven, erdem ve güzel ahlak gibi değerlerle insanlığın ufkunu aydınlatan ve insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran İslam'ın hakikatleri olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bütün hizmetlerinde, milletin sağlam bir inançla ilelebet payidar olması için çalıştığını ifade eden Erbaş, milletin birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma ilkeleriyle huzur ve güven içinde yaşaması için bütün imkanlarıyla gayret ettiklerine değindi.

Diyanet'in milletin devletiyle irtibatını güçlendiren bir kurum olduğunu vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

  • "Bugün ülkemizde ve bütün dünyada bilgi ve hikmetle donanmış, vazifesinin ve sorumluluklarının idrakinde din görevlilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bu şuur ve azimle İslam’a ve insanlığa hizmet için çalışmak büyük bir nimet ve onurlu bir görevdir. Zira görev yaptığımız mihraplar peygamber makamıdır. Minberler peygamber makamıdır. Kürsüler peygamber makamıdır. İnsanlara anlattıklarımız ise Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetidir. Bizim önceliğimiz, Allah'a, milletimize, insanlığa karşı sorumluluğumuzdur, inancımızdır ve kulluğumuzdur. İnsanlığın huzurudur. Adaletin, merhametin, güzel ahlakın yaygınlaşmasıdır. Bu şuur ve gaye çalışmalarımızı, kazancımızı, hayatımızı bereketli kılacaktır."

Etkinliğe, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı.

#Ali Erbaş
#Şanlıurfa
6 yıl önce