|

Gözler bu randevuda

AK Parti-MHP ittifak çalışmasında gözler liderler randevusuna çevrildi. Kurmayların görüşmesinde, ittifakta 24 Haziran mı yoksa 2014 yerel seçim sonuçlarının mı referans alınacağı netleştirilecek. Büyükşehirler, il ve ilçelerdeki ittifak dağılımı belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin bu hafta bitmeden bir araya gelip ittifaka son şeklini vermesi bekleniyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 03:16 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

AK Parti ile MHP arasında 31 Mart yerel seçimlerine dönük heyetler düzeyinde sürdürülen ittifak çalışmasında gözler liderler randevusuna çevrildi. Heyetlerin hafta başında gerçekleşen ilk görüşmesinde 24 Haziran’da yapılan ittifakın yerel seçimlerde de devamı için prensipte anlaşılmıştı. Bu çerçevede AK Parti’den Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki; MHP’den ise Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz‘ın yer aldığı heyetin masasında yoğun bir müzakere konusu bulunuyor. Bunlar arasında muhtemel bir ittifak formülasyonunda 24 Haziran milletvekili seçim sonuçlarının mı yoksa son yapılan 2014 yerel seçim sonuçlarının mı referans alınacağı netleştirilecek. Bu doğrultuda başta büyükşehirler olmak üzere il ve ilçelerde izlenecek ittifak dağılımı belirlenecek. Bu konuda ise son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli koyacak. İki liderin bu hafta bitmeden bir araya gelerek ittifaka son şeklini vermesi bekleniyor.


Külliye’ye Vietnamlı konuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Ulusal Meclis Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan’ı kabul etti. Külliyedeki görüşmeye TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
5 yıl önce