|

Basri Aktepe için yakalama kararı

FETÖ'nün bir dönem dinleme üssüne dönüştürdüğü TİB'in kurucuları arasında yer alan ve MİT'e bağlı Elektronik ve Teknik İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yaparken ihraç edilen Basri Aktepe hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:34 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Basri Aktepe
​Basri Aktepe

10 Ekim 2017 tarihinde yargılanmaya başlayan Aktepe, 25. Ağır Ceza Mahkemesince geçtiğimiz hafta adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

ÖNEMLİ POZİSYONDA YER ALIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine bir üst mahkeme olan 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Aktepe hakkındaki tahliye kararını kaldırarak tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Kararda, Aktepe'nin örgüt içerisinde önemli bir pozisyonda olduğu ve davada bazı tanıkların dinlenmediğine işaret edildi. Bu kararın ardından yeniden cezaevine girecek olan Aktepe'nin yargılanmasına tutuklu devam edilecek.

MOBESE'nin B'si olduğu belirtilen Basri Aktepe'nin adı, Ankara Emniyet Müdürlüğünce 1999'da hazırlanan "Fetullah Gülen ve Işık Tarikatı" raporunda 15’nci sırada yer alıyordu.

DİNLEYEN EKİBİN BAŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde ele geçirilen dinleme cihazlarını bulan ekibin de başında olan Aktepe'nin, darbe girişiminin Akıncı Üssü'nden yöneten sivil imamlardan Harun Biniş ile FETÖ'nün MİT'ten sorumlu mahrem imamlarından Atilla Öztürk ile telefon irtibatları ortaya çıkmıştı.

#FETÖ
#​Basri Aktepe
5 yıl önce