|

Dostları uğurladı

28 Şubat döneminin en buhranlı günlerinde Yeni Şafak’ta yazan Gazeteci Kürşat Bumin için dün Bebek Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Kürşat bey ile birlikte 28 Şubat’ın zor şartlarında Yeni Şafak’ta yazarlık yaptık. Vicdanı, yüreği, zihni ve kalemiyle bütünlük oluşturan bir gazeteciydi” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gazeteci Kürşat Bumin için dün Bebek Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi
Gazeteci Kürşat Bumin için dün Bebek Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi

Kanser tedavisi gördüğü hastanede 71 yaşında vefat eden gazeteci-yazar Kürşat Bumin için dün Bebek Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, taziyeleri kabul eden Kürşat Bumin’in eşi Tülin Bumin ve oğlu Kerem Bumin’in yanı sıra çok sayıda gazeteci, yazar ve sevenleri katıldı. Bumin’in naaşı bugün İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde ikinde namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

ZOR ZAMANLARDA KORKMADAN KONUŞMANIN ÇİLESİNİ ÇEKTİ

Cenazede hazır bulunan ve tabuta omuz veren eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kürşat Bumin’le birlikte 28 Şubat’ın zor şartlarında Yeni Şafak Gazetesi’nde yazarlık yaptıklarını belirterek, “Bunun yanı sıra değişik vesilelerle bir araya birçok kez geldik. Kürşat bey, vicdanı, yüreği, zihni ve kalemiyle bir bütünlük oluşturan bir gazeteciydi. Ne vicdanının aksine bir kalem oynattı, ne de düşünmediği bir fikri savundu. Ya da savunduklarından vazgeçti. Hep tutarlı oldu. Hele dürüstlük diye bugünlerde hepimizin aradığı bir meziyet varsa Kürşat beyde o vardı” şeklinde konuştu. Davutoğlu, Kürşat Bumin’in zor zamanlarda korkmadan konuştuğunu bunun da çilesini çektiğini söyledi. İstanbul’daki cenaze törenine Davutoğlu’nun yanı sıra eski Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve çok sayıda akademisyen yer aldı.


Erdoğan’dan taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden gazeteci-yazar Kürşat Bumin’in eşi Tülin Bumin’i telefonla arayarak, taziyelerini iletti.

#Kürşat Bumin
#Cenaze
5 yıl önce