|

Dünya vatandaşlığı örnek olacak

Bahçeşehir Koleji, 2012 yılından bu yana uyguladığı Dünya Vatandaşlığı Programı’na, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yeni bir boyut getiriyor. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda Bahçeşehir Koleji bu çalışmasını Türkiye’de eğitimin tüm paydaşlarıyla paylaşmayı hedefliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:51 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel (solda)
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel (solda)

Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nden Prof. Dr. Fernando M .Reimers öncülüğünde hazırlanan ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Şirin Karadeniz tarafından Türkçeleştirilen “Dünyayı İyileştirmeleri İçin Öğrencileri Altmış Ders ile Güçlendirmek” kitabında tüm detaylarıyla yer verilen Dünya Vatandaşlığı Öğretim Programı’nı temel alan Bahçeşehir Koleji Dünya Vatandaşlığı Programı’nın, önümüzdeki süreçte Türkiye’de eğitimin tüm bileşenleriyle paylaşılması hedefleniyor. Bahçeşehir Koleji, 2012 yılında açıkladığı Dünya Vatandaşlığı Programı ile akademik programına entegre etti.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BAŞLANGIÇ

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ülkemizde 7 yıl önce ilk defa başlattıkları Dünya Vatandaşlığı Programı’nı güncelleyerek Türkiye’de öncü bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Dünyanın sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Yücel, “Gelişen teknoloji ve onun getirdikleriyle birlikte bir taraftan dünyayı avuçlarımızın içine alarak küçülttük. Artık ‘Dünyanın herhangi bir noktasında başka bir yer beni ilgilendirmez’ diyemezsiniz, dünyayı kirletemezsiniz, dünyada beraber yaşama kültürünü ortaya koymalıyız. Biz dünya vatandaşlığı programının sadece kendi kampüslerimizde değil devlet okullarında da derslere entegre edilmesi için projemizi hayata geçirdik. Dünyanın sorunlarına çözüm bulabilmek için önce kendi ülkemizde sonra bölgemizde bilinç oluşturacağız” diye konuştu.

HEDEF: YAŞANABİLİR ÇEVRE

Lansmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Kurulduğumuz günden bu yana kurum olarak en büyük hedefimiz dünya vatandaşları yetiştirmek. Kurum değerlerimiz içerisinde dünya vatandaşlığı her zaman en önemli maddelerden biridir. Bahçeşehir Kolejinde dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek için uğraşıyoruz. Yaklaşık 7 yıl önce ilk adım olarak dünya okulu programımızı hayata geçirdik. Bu program neden önemliydi, çünkü 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayabilecek, 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilere sahip öğrenciler yetiştirmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizi bu yöntemlerle, programlarla ve bu vizyonla yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

ORTAK PROJE

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Yöneticisi Alex Meija ise, “Avrupa medeniyetinin köprüsü olan bu ülkede Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesiyle ortak bir projede olmaktan çok mutluyuz. Biliyoruz ki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030 yılından itibaren ancak bir sonraki nesil sahiplenirse olabilece” ifadesini kullandı.

  • Program bütün öğretmenlere açık
  • “Dünyayı İyileştirmeleri İçin Öğrencileri Altmış Ders ile Güçlendirmek” kitabını Türkçeleştiren Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “İlkokuldan lise sona kadar ders planlaması yer almaktadır. Bu ders planları bir ünite olarak öğrencilere sunulacaktır. Kitabın lisansını, Türk eğitim sektöründe hizmet veren bütün öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin ulaşması için aldık. Kitabımızın adını internette aratarak kolayca erişebilirler” dedi.

#Bahçeşehir Koleji
#Dünya Vatandaşlığı Programı
#BM
#Fernando M .Reimers
5 yıl önce