|

Emekli olmak için stent taktırmışlar

Ankara’da çökertilen sahte rapor çetesinin elebaşı M.G.’nin itirafları tüyler ürpertti. M.G., özel bir hastanede çalışan kalp doktoru A.K.’nin, ihtiyacı olmayan hastalara bile stent taktığını söyledi. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çete elemanlarından 10’u tutuklandı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 01:15 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Ankara’da para karşılığı sahte engelli raporu düzenleyen çetenin, emekli olmak isteyen sağlam kişilere bile stent taktırdığı ortaya çıktı. Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 12 Kasım’da düzenlediği gözaltına alınan sahte rapor çetesinin lideri M.G.’nin polisteki itirafları tüyler ürpertti.

EKO SONUÇLARI DEĞİŞMİŞ

M.G., hastaları özel bir hastanede çalışan kalp doktoru A.K.’ye yönlendirdiğini, doktorun ihtiyacı olmayan hastalara bile stent taktığını söyledi. Bir devlet hastanesinde çalışan B.Y.’ye rüşvet vererek EKO sonuçlarında oynadıklarını bildiren elebaşı, sağlık kurulunda görevli H.E.’nin ise hastaların engellilik oranlarını yükselttiğini bildirdi.

YÜZDE 64 ENGELLİ ÇIKMIŞ

S.B. ise uzaktan akrabası olan M.G.’nin yardımıyla yüzde 41 oranında engelli olduğuna ilişkin sahte rapor aldığını anlattı. S.B., bu raporla SGK’ye başvurup aylık 2 bin 108 lira maaşla emekli olduğunu ve engellilere sağlanan değişik avantajlardan faydalanmaya başladığını söyledi. Örgüt aracılığıyla yüzde 64 engelli olduğuna ilişkin sahte rapor alan A.D. de bu sayede emekli olduğunu aktardı.

MAAŞLAR GERİ ALINACAK

Suç örgütünden yardım alarak usulsüz emekli olanlarla ilgili SGK’ya yazı yazılacağı öğrenildi. Sahte sağlık raporuyla emekli olanlardan, bugüne kadar verilen maaşların geri alınacağı kaydedildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 29 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 17’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#Stend
#Hastane
#Sahtekarlık
5 yıl önce