|

Erdoğan'dan HDP'lilere İstiklal Marşı tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan Oturumu'nda İstiklal Marşı'nı okumayan HDP'li vekillere tepki olarak Meclis'teki program sonlanmadan oturumu terk etti. Erdoğan çıkışta, "İstiklal Marşı'nı söylemeyenleri, Mehmetçik'i şehit edenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" dedi. Erdoğan, gazetecilerin Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin sorularını da yanıtladı.

15:22 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 15:42 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan Oturumu'nda İstiklal Marşı'nı okumayan HDP'li vekillere tepki olarak Meclis'teki program sonlanmadan oturumu terk etti.

  • Erdoğan, oturumdan neden erken ayrıldığına ilişkin gazetecilerin sorduğu soruya "Nasıl ayrılmayalım. İstiklal Marşı'nı şu parlamentonun içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, omuz omuza verenleri dinleyelim mi? Eğer bunlara sizler de olumlu bakıyorsanız diyecek birşeyim yok. Ama benim ne vicdanım, ne karakterim ne şu topraklar altında yatan şehitlerimin ruhunu ben muazzem edemem. Onun için de bunları dinleyemem" yanıtını verdi.

Şehit cenazesine giderken dikkatli olunmalı

Cumhurbaşkanı, Çubuk'taki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaşadıklarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.


HDP kapatılacak mı?

Erdoğan, "HDP'nin kapatılması için bir girişim olacak mı?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Parti kapatmak ayrı bir şey, suç irtikap edenler ayrı bir şey. Parti kapatma konusu farklı ama suçu irtikap edenlerle ilgili hukukun çok farklı çalışması lazım. CHP Genel Başkanı hak hukuk adalet diyor. Hak hukuk adalet kimler için çalışacak onları da yargı kararını verecek."

Kılıçdaroğlu'nu neden arayayım?

Gazetecilerin, "Kılıçdaroğlu ile geçmiş olsun görüşmeniz olacak mı?" sorusuna karşı da Erdoğan, "Daha niye arayım." dedi.

"Türkiye ittifakı açıklamanızdan sonra bu saldırının gerçekleşmesini zamanlama açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Erdoğan şöyle yanıtladı:

"Türkiye ittifakı saldırıya çağrı mıdır? Yoksa burada bir şehit var ve bu şehidin kimler tarafından yapıldığı belli işte PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor. Bunun yanında da Türkiye'deki siyasi partiler kol kola veriyorlar. Kol kola verdikten sonra oraya gidiyorlar.

Herhangi bir şehit evi ziyaretinde öncelikle soruyorum; gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyim derim. Dua yapacaksam duamı evimde yaparım bu kadar basit."

Erdoğan bir başka soru üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un akşam vereceği resepsiyona katılacağını söyledi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#TBMM
5 yıl önce