|

FETÖ CV toplayıp fişledi

İstanbul polisi, FETÖ’nün kariyer portalı www.iskare.net üzerinden oluşturduğu insan kaynakları havuzuna ulaştı. Örgütün, site üzerinden kayıt olanların bilgilerine ulaştığı, CV’leri takip ederek örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Arşivin yüzde 90’ını ele geçiren polis ekipleri, büyük bir operasyona hazırlanıyor.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün insan kaynakları yapılanması hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon için düğmeye bastı.

İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkartılan 25 şüpheliden 15’i gözaltına alındı. Operasyonun perde arkasında ise örgütün insan kaynakları havuzu çıktı. FETÖ’nün, vatandaşların kimlik bilgilerini 21 Temmuz 2012 tarihinde Üsküdar’da kurduğu
www.iskare.net
üzerinden oluşturdukları bilgi havuzu ile kodlayarak arşivledikleri ortaya çıktı.
Operasyon hakkında bilgi veren emniyet kaynakları, bilgi havuzunda vatandaşların şifreli şekilde kayıtlarının yer aldığını söyledi. FETÖ’nün eleman temini için
www.iskare.net
internet sitesi üzerinden oluşturulan özgeçmişleri (CV) takip ettiği, her bölgenin farklı sorumlularının olduğu, tüm takibin bu sorumlu örgüt mensuplarınca yapıldığı tespit edildi.

Operasyonda ele geçirilen dijital verilerde, çok sayıda vatandaşın kimlik bilgilerinin kodlanarak arşivlendiği, ele geçirilen hard disklerden yola çıkan polis, vatandaşlara ait nüfus kayıt bilgileri ile internet üzerinden havuz oluşturulduğunu, iş bulmak için başvuran kişilerin örgüt üyelerince tüm verilerin listesinin şifreli şekilde kaydedildiğini belirledi. FETÖ’cülerin insanları siyasi, dini ve kökenine göre ayrı ayrı kodlayarak arşivlediği de anlaşıldı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ İÇİN PUANLAMA YÖNTEMİ

FETÖ’nün insan kaynakları havuzunu oluştururken kullandığı arşivleme yöntemi de gün yüzüne çıktı. İş başvurusu için giriş yapan vatandaşların nüfus kayıt bilgilerinin arşivlenerek, siyasi görüş ve meslek gruplarına göre ayrıldığı tespit edildi. Arşiv kayıtlarında vatandaşların siyasi, felsefi, dini görüşleri, kökenleri ve sağlık durumlarına ait bilgilerin bulunduğu, ayrıca kişilerin özel hayatlarına ve gizli kalması gereken kişisel bilgilerinden hareketle örgüt üyelerince numaralandırma ve puanlama yapılarak bu yöntemle örgüt içi eleman temin etmekte önemli bir veri tabanı oluşturulduğu ortaya çıkarıldı.

#FETÖ
#İstanbul
5 yıl önce