|

FETÖ’cülere ankesör operasyonu

FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 38 ilde başlatılan operasyon kapsamında 106’sı görevde 170 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin mahrem imamlarla askeri birliklerin fazla olduğu Üsküdar’daki ‘Elif’ isimli büfedeki ankesörlü telefon üzerinden irtibat kurdukları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:52 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü telefon üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen askerlere ikinci dalga operasyon yapıldı.
FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü telefon üzerinden irtibat kurdukları tespit edilen askerlere ikinci dalga operasyon yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay’ın FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü ankesörlü telefon soruşturmasında dün önemli bir gelişme yaşandı. Ankesörlü telefonlardan bağlı oldukları mahrem imamlarla irtibata geçen İstanbul merkezli 38 ilde operasyon düzenlendi. 106’sı muvazzaf, 10’u emekli, 44’ü ihraç olmak üzere 170 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 101’i yakalanırken, kalan şüphelilerin gözaltına alınma işleminin devam ettiği öğrenildi.

ARAMALAR ELİF BÜFE’DEN YAPILDI

Soruşturma kapsamında aralarında firari Adil Öksüz’ün de bulunduğu 50’ye yakın mahrem imamın İstanbul’da büfe, market, lokanta gibi yerlerdeki ankesörlü telefonları arayarak TSK’daki örgüt üyeleriyle irtibata geçtiği belirlenirken, İstanbul’da 424 ankesörlü telefonun örgüt tarafından kullanıldığı ortaya çıkarıldı. 424 ankesörlü telefon noktası mercek altına alınırken, dün düğmeye basılan operasyonun Üsküdar Kısıklı bölgesinde bulunan ‘Elif Büfe’ isimli noktadan yapılan ankesörlü aramalarla ilgili olduğu kaydedildi.

DARBEYE 94’Ü KATILDI

Yapılan incelemelerde bu hat vasıtasıyla çoğunlukla aynı kuvvet ve rütbeye mensup olan 264 asker şahısla irtibata geçildiği, 264 şüpheliden 94’ü hakkında 15 Temmuz darbe girişimine katılmaları nedeniyle daha önce adli işlem yapıldığı tespit edildi.

68’İ KARA, 18’Sİ DENİZ KUVVETLERİ'NDEN

Soruşturma kapsamında yer alan şüpheli olarak yer alan 106 muvazzaf askerin 68’inin rütbesinin subay olduğu, geri kalanın da ast subay olduğu öğrenildi. Söz konusu muvazzaf şüphelilerin 63’ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 18’i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 16’sı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ve 9’u da Jandarma Genel Komutanlığında görev yaptığı kaydedildi.

  • 44’ü ihraç edilmiş
  • Muvazzafların haricinde yer alan 64 şüpheliden, 7’sinin ilişkisi kesilmiş askeri öğrenci olduğu, 3’ünün üsteğmenlikten istifa ettiği, farklı rütbelerden 44’nün ihraç edildiği, 10’nun da daha önce emekli olduğu belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerçekleştirdiği ankesörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibata geçtikleri belirlenen FETÖ’cü askerlere ilişkin soruşturmanın ilk dalga operasyonda 207 şüpheli tutuklanmış 80 şüpheli etkin pişmanlıktan faydalanmak suretiyle itirafçı olmuştu.
#FETÖ
#Ankesörlü Telefon
#İrtibat
6 yıl önce