|

Geleceğin yüzücüleri Hakkari'de yetişiyor

Deniz seviyesinden bin 720 metre yükseklikteki Hakkari'de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yarı olimpik havuzda geleceğin yüzücüleri yetişiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:00 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Öğrenciler, havuzda hem yüzme öğreniyor hem de keyifli zaman geçiriyor.
Öğrenciler, havuzda hem yüzme öğreniyor hem de keyifli zaman geçiriyor.

Deniz seviyesinden bin 720 metre yükseklikte bulunan Hakkari'deki ilkokul öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yarı olimpik havuzda hem yüzme öğreniyor hem de keyifli zaman geçiriyor. Yaklaşık 5 yıl önce yaptırılan, içerisinde bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, çok amaçlı gençlik merkezi, 3 antrenman salonu, 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu ve çeşitli sporların yapılabileceği açık alanların bulunduğu kompleks, kentte spora ilgiyi artırdı. "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında açılan kursa katılan 3. ve 4. sınıf öğrencilerine de kompleksteki yarı olimpik havuzda yüzme dersi veriliyor. Geleceğin şampiyon yüzücüsü olmayı hedefleyen çocuklar, denizi olmayan kentte yüzme öğrenerek ilk defa su sporlarıyla tanışmanın mutluluğunu yaşıyor.

MİLLİ TAKIMA GÖNDERECEĞİZ

  • Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, komplekste yüzme eğitimi verdikleri çocukların gelecek vaadettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Farklı spor dallarından milli takıma verdiğimiz birçok sporcumuz var. Yüzme biraz zor bir spor. Kondisyon, dayanıklılık ve zaman ister. İnşallah önümüzdeki yıllarda buradan milli takıma yüzme branşında da sporcu vermeye niyetliyiz. İnşallah bunu da başaracağız."
#Deniz
#Yüzme
#Hakkari
5 yıl önce