|

Gençler En büyük zenginliğimiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gençlerin bir milletin en büyük zenginliği olduğunu söyledi. Mevlid-i Nebi Haftası açılış töreninde konuşan Erbaş, haftanın ana temasının ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olduğunu belirterek “Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha etmiş olurlar” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 04:58 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlik hizmetlerine özel bir önem verdiklerini söyledi. Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Sinan Erdem Spor Salonu’nda program düzenlendi. Programda konuşan Erbaş, Hz. Muhammed’in dünyaya gelişiyle, cehaletin, zulmün hakim olduğu, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir toplumun; ilmin, adaletin, şefkatin aydınlığında asr-ı saadete dönüştüğünü söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, mübarek gün ve gecelerin, toplum ve insanlık için önem arz eden konuları etraflıca ele almaya vesile kıldığını kaydeden Erbaş, “Bu bağlamda 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nda ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konusunu ana tema olarak belirledik. Biliyoruz ki gençlik bir milletin geleceği, en büyük imkanı ve zenginliğidir. Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha etmiş olurlar.Bu bilinçle Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlik hizmetlerine özel bir önem veriyoruz ” ifadelerini kullandı.

569 MANEVİ DANIŞMAN

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlerle ilgili konularda çalışmalarının devam ettiğini belirten Erbaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda görevlendirilen 253 kadın 297 erkek, toplamda 569 manevi danışman hocanın gençlere hizmet ve rehberlik ettiğini belirtti. Yaz Gençlik Kampları etkinliklerinde hocaların gençlerle buluştuğunu dile getiren Erbaş, “Müftülerimizin ve bütün hocalarımızın gayretleriyle açtığımız bin civarında öğrenci evi ve Türkiye Diyanet Vakfımız bünyesindeki 32 öğrenci yurdu ile sayımızı her yıl artırmaya çalışıyoruz. ‘Gençliğe Değer Projesi’ ile ‘10 gencimiz 10 hocamıza emanet’ sloganıyla gençlerimize hizmet seferberliği başlatıyoruz.” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE

Erbaş, gençlere yönelik çalışmalara yoğunlaşacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele kapsamında özellikle gençlerimize yönelik bilinçlendirme çalışmalarımız ve zararlı alışkanlıklarla mücadele alanında manevi rehberlik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu vesileyle bütün gençlerimizi, gençlik merkezlerimize, aile ve dini rehberlik bürolarımıza, KYK’larda oluşturduğumuz manevi rehberliklerimize, müftülüklerimize davet ediyorum. İnanıyorum ki biz bu çağın gençlerine Hz. Peygamber gibi yaklaşabilirsek elbette bize ilgi göstereceklerdir”


Amaç anmak değil anlamak

İstanbul’da dün akşam düzenlenen programla başlayan Mevlid i Nebi Haftası’yla ilgili konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, haftanın asıl amacının Peygamberimizi anlamak olduğunu söyledi. “Bu haftada amaç Hazreti Peygamber’i anmaktan ziyade anlamak, yaşamak, yaşatmak ve onu bir rol model olarak hem insanlarımıza hem de gençlerimize sunmak” diyen Hasan Kamil Yılmaz şöyle devam etti: “Bir millet için gençlik hazinedir. Çünkü milletin geleceği o gençliğe bağlıdır. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu sene Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle günümüzde pek çok tehlikelerle karşı karşıya olan gençlerimizin değerlerimiz, kültürümüz, ölçülerimizle tanışması ve onların çağın afetlerinden kurtarılarak dini, milli, tarihi değerlerine sahip çıkması adına, ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu bir konsept belirledi. Bu hafta içerisinde bir de uluslararası düzeyde bir sempozyum yapılmasına karar vermiştir. İstanbul’da 22-23-24 Kasım tarihlerinde sempozyum yapılacak.”

#Hasan Kamil Yılmaz
#Prof. Dr. Ali Erbaş
#Mevlid-i Nebi Haft
5 yıl önce