|

Hayat kurtardılar

Antalya’da holiganların saldırısı sonucu dili boğazına kaçan 16 yaşındaki liseli Samet K., yapılan ilk müdahaleyle ölümden döndü. İstanbul’da da otobüs şoförü Murat Küçük’ün müdahalesi bir yolcunun hayatını kurtardı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Antalya’da holiganlar az kalsın bir genci canından ediyordu. Saldırı sonucu fenalaşan liseli Samet K., yapılan ilk müdahaleyle hayata tutundu.
Antalya’da holiganlar az kalsın bir genci canından ediyordu. Saldırı sonucu fenalaşan liseli Samet K., yapılan ilk müdahaleyle hayata tutundu.

Antalya’da dili boğazına kaçan genci kulüp başkanı kurtarırken, İstanbul’da da otobüs şoförü bir yolcuya can oldu. İlk olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Doğuyaka Mahallesi 100. Yıl Spor Tesisleri’nde Süper Amatör Ligi’ne çıkma mücadelesi veren Mahmutlarspor ile Zeytinköyspor arasındaki müsabakada yaşandı.

TRİBÜNDE DİLİ BOĞAZINA KAÇTI

Doğun gününde maçı izlemeye gelen 16 yaşındaki lise öğrencisi Samet K, burada bir grup holiganın saldırısına uğradı. Genç, başına aldığı taş darbesiyle yere yığıldı. Dili boğazına genç fenalaştı. Samet K.’nın imdadına Mahmutlarspor Kulübü Başkanı Yılmaz Bağışlar yetişti. Bağışlar, yaptığı müdahale ile dilini geri çektiği gencin nefes almasını sağladı. Olay yerine çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan gencin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

  • OTOBÜSTE FENALAŞTI
  • İstanbul’da da otobüs şoförünün müdahalesi hayat kurtardı. Kadıköy’den Maltepe’nin Fındıklı Mahallesi’ne gitmek üzere hareket eden otobüste bir yolcu fenalaştı. Dili boğazına kaçtığı için ölümle burun buruna gelen vatandaşa önce yolcular yardımcı oldu.
ŞOFÖRDEN İLK MÜDAHALE

Yolcusunun durumunun kötüye gittiğini gören otobüs şoförü Murat Küçük, aracı durdurarak vatandaşa müdahale etti. Küçük, yolcunun boğazına kaçan dilini müdahalesiyle çıkardı. Şoför Küçük’ün hayat kurtaran müdahalesi, otobüsün güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.


Nefes alamıyordu

Kahraman otobüs şoförü Murat Küçük, “Kadıköy 6 Yol durağında yolcu indirirken bir kadın bağırmaya başladı. Hemen imdat frenini çektim. Adamın dili gırtlağına kaçmıştı. Ağız ve burundan nefes alamıyordu. Bir iki dakika dursaydı ölürdü. Baktım ki, dili boğazına kaçmıştı. Hemen dili geri çektim. Müdahaleden sonra vatandaş kendine geldi, nefes almaya başladı” diye konuştu. Daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığını ifade eden Küçük, “Ama eğitimi aldık, bu işte tecrübe sahibiyim. Bir insanın hayatını kurtarmaya vesile olmanın tarifi imkansız. Bir insanı kurtarmak, insanlığı kurtarmak gibidir. Onun için çok mutluyum” dedi.

#Antalya
#İstanbul
#Sağlık
#İlk yardım
6 yıl önce