|

Kaftancıoğlu 23 Nisan töreninde: Daha önce söylediklerini unuttu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde hem devlet erkanı hem de vatandaşların katıldığı törenlerle coşkuyla kutlanıyor. Kutlamaların bir adresi de İstanbul'du. Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun yanında sürekli 'Eş Başkan' gibi duran CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu da törenlerdeydi. Kaftancıoğlu bu yılki resmi törenlerde bulunsa da geçtiğimiz yıllarda paylaştığı "23 Nisan'dan bir sonraki gün neydi? Bilmek istemeyenler için ipucu: 1915" mesajıyla hatırlanıyor.

14:15 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 14:38 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, Taksim'deki törenlerde.
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, Taksim'deki törenlerde.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği günün yıl dönümü olan ve dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Devlet erkanı ve vatandaşların farklı tören ve programlarla katıldığı anma törenlerinden biri de İstanbul'da düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bir program icra edildi.

Taksim'deki programa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP milletvekilleri de katıldı.

Kaftancıoğlu 23 Nisan'ı sözde soykırımla hatırlatmıştı

CHP'nin İstanbul seçimlerinde en aktif figürlerinden olan ve seçimlerin ardından Ekrem İmamoğlu ile 'eş başkan' gibi fotoğraflar veren Canan Kaftancıoğlu'nun törenlere katılması, akıllara geçtiğimiz yıllarda paylaştığı skandal "23 Nisan mesajını" bir kez daha getirdi.


CHP'li Kaftancıoğlu, 23 Nisan 2013 yılında sosyal medya hesabından, 1915 yılında yaşanan tarihi gelişmelerle ilgili Ermeni tezlerini destekleyen bir mesaj paylaşmış, şu ifadeleri kullanmıştı:

"23 Nisan'dan bir sonraki gün neydi? Bilmek istemeyenler için ipucu: 1915"

#CHP
#Canan Kaftancıoğlu
5 yıl önce