|

Karne notları derse katılım puanıyla belirlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini açıkladı. Birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavlar, karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyecek. Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

09:11 - 14/01/2021 Perşembe
Güncelleme: 09:24 - 14/01/2021 Perşembe
AA
Arşiv
Arşiv

MEB tarafından 25 Aralık 2020'de yapılan düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların ise geçerli olacağı duyurulmuştu.

Düzenlemeye gidildi

Bu kapsamda, uygulamada birlik sağlamak amacıyla yapılacak dönem sonu işlemleri hakkında velileri rahatlatacak bir düzenlemeye gidildi. İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.

Karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak

Salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak. Karneler elektronik ortamda erişime açılacak.

#Mİlli Eğitim Bakanlığı
#Karne
#İlkokul
#Ortaokul
3 yıl önce