|

Sembolik start

Kampanyasında “Beka için milli karar, cumhur için istikrar” sloganını kullanacak olan MHP, seçim startı için sembolik bir tarihi seçti. 12 Eylül’de kapatılan MHP’nin yerine kurulan MÇP’nin tekrar MHP’ye dönüşmesinin 26. yıldönümünde adaylarını görücüye çıkaracak.

Nur Banu Aras
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:20 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

AK Parti ile ittifak çalışmasını yürüten MHP’nin, 31 Mart seçimlerinde parti için önemli tarihlere vurgusu dikkati çekiyor. Aday tanıtım toplantısına hazırlanan MHP seçtiği tarih ile parti tabanına mesaj verecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yarın Ankara Arena Spor Salonu’nda partisinin adaylarını tanıtacak. Tanıtım töreni 12 Eylül döneminde kapatılan MHP’nin yerine kurulan Milliyetçi Çalışma Partisi’nin (MÇP) tekrar MHP’ye dönüşmesinin 26’ncı yıldönümünde yapılacak.

KURULDUĞU İLDE KUTLAMA

MHP’nin 50’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri için seçilen adres de bu çerçevede dikkati çekiyor. Kutlamalar MHP’nin kurulduğu Adana’da yapılacak. 9 Şubat’ta Adana’da Bahçeli’nin katılımıyla 50’nci yıl etkinlikleri düzenlenecek.

BEKA İÇİN MİLLİ KARAR

  • Öte yandan, MHP’de seçimde kullanılacak sloganlar da belirlendi. 31 Mart 2019 seçimlerinde ana slogan olarak “Beka için milli karar, cumhur için istikrar” sloganı kullanılacak. Ana temanın yanı sıra “Sağduyunun birlikteliği, Cumhur İttifakı”, “Türkiye ehline emanet” sloganları da alanlarda olacak.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN PERFORMANSI

Görevlendirilen kampanya ekiplerinin 81 ilde sahada olacağını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, seçmenin 24 Haziran’daki başarıyı 31 Mart’ta da görmek istediğini belirtti. Yalçın şöyle dedi:

“Alınacak sonuçlar aynen 24 Haziran’da olduğu gibi; sadece AK Parti veya MHP’nin başarısı olarak değil, aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın performansı olarak kabul edilecektir. O bakımdan, 31 Mart 2019 seçimlerinde parti ve ittifak tercihinin öne çıkacağını öngörmekteyiz.

MİLLİ MUTABAKAT RUHU

Denilebilir ki 31 Mart Yerel Seçimleri klasik bir mahallî seçim olmasının ötesinde millî mutabakat ruhunu sandığa yansıtan bir seçim olacaktır. Yerel seçimlerde başta İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere önemli illerde ve genel olarak da yurt çapında 30 Mart 2014’te oluşan tablonun korunması hem yerelde istikrarın, hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamı açısından önem arz etmektedir.”

  • Yıldırım’ı ziyaret edecek
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 27 Ocak Pazar günü İstanbul’da il ve ilçe teşkilatlarıyla yemekli toplantıda bir araya geleceğini aktaran Yalçın, Bahçeli’nin aynı gün TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğini belirtti.
#Slogan
#MHP
#Devlet Bahçeli
#MÇP
5 yıl önce