|

Sorular aynıydı

Ankesörlü telefon soruşturmasında itirafçı olan M.T isimli Harp Okulu öğrencisi, askeri lise sınavlarına örgüt imamının verdiği deneme sorularla çalıştığını söyledi. Sınavda aynı soruların verildiğini itiraf etti.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:08 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasında itirafçı olan kapatılan askeri okul öğrencisi M.T, askeri liselere giriş sınavındaki sorularla, örgüt evinde mahrem imamın getirdiği deneme kitapçığındaki soruların aynı olduğunu dile getirdi. Kod adının ‘Fatih’ olduğunu aktaran M.T, ‘Ümraniye’de bir evde Deniz Harp okuluna girebilmek için çalışırdık. Deniz Lisesi’nin kazanmadan önce asker olmamı örgütte bulunan Ahmet Ateş isimli abi söylemişti. İlk sıraya Deniz Lisesi’ni yaz dediler. Bu şahıslar bana deneme kitabı getirerek bunları çöz dediler” dedi.

2 ARKADAŞIM DA AYNI DENEMEYİ ÇÖZDÜ

  • M.T, Deniz Lisesi sınavlarına girdikten sonra kendisine verilen deneme kitabındaki sorularla, sınavda çıkan soruların yüzde 80 aynı olduğunu fark ettiğini aktardı. “Bu deneme kitabını Ahmet Ateş ve Önder kod isimli şahıslar getirdi. Sınava girmeden bir hafta önce devamlı olarak bu denemeleri çözdük” diyen M.T, “Ben, B.Ş ve H.İ isimli askeri lise öğrencilerinin de sınava bu şekilde hazırlanarak kazandıklarını öğrendim” ifadelerini kullandı.

2011 yılında örgütle ilişkisini kesmek istediği için Deniz Lisesi’nde baskı gördüğünü aktaran M.T, kendisine baskı yapan komutanların çoğunun darbe girişimine katıldıkları nedeniyle tutuklandığını söyledi. M.T, “Bir seferinde ailemin ikamet ettiği adrese Musab isminde bir örgüt üyesi geldi. Neden evlere gelmediğimi sordu. Ben cevap vermedim” dedi.

#Ankesör
#FETÖ
#Sınav
#Harp okulu
5 yıl önce