|

VGM burs sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları sona erdi. Öğrenciler, aylık 250 lira burs imkanı sağlayan başvuruların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından, VGM burs başvuruları değerlendirilmeye başladı.

Yeni Şafak
17:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:32 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2018 – 2019 Eğitim Yılı burs başvurularımız sona erdi. VGM'den yapılan açıklamada, ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmelerine başlandığı belirtildi.

VGM'den burs başvurularına ilişkin yapılan açıklamada, "Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır" denilmişti.

Sonuçlar VGM'nin sitesinden duyurulacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları,
VGM'nin internet sitesi
üzerinden açıklanacak. Konu ile ilgili tüm duyuların da yine bu siteden yapılacağı belirtildi.

VGM burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair açıklama yapılmadı.

VGM bursu ne kadar?

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250 TL, Türkiye'deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500 TL burs verilmektedir.

Burs ödemeleri nasıl yapılır?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine
www.vgm.gov.tr
adresinden erişilebilir.

KYK burs sonuçları dün açıklandı

Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) burs ve kredi sonuçları da dün açıklanmıştı.

#VGM
#Burs
5 yıl önce