|

Yedi saatlik seçim mesaisi

AK Parti önceki gün tarihinin en uzun MYK toplantılarından birini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki AK Parti MYK’nın 31 Mart seçim mesaisi tam 7 saat sürdü. Toplantıda, Erdoğan’ın 31 Ocak’ta açıklayacağı seçim manifestosu ve ana kampanyanın son şekli masaya yatırıldı.

Fazlı Şahan
04:00 - 23/01/2019 Wednesday
Güncelleme: 02:27 - 23/01/2019 Wednesday
Yeni Şafak
Beştepe’deki toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları başkanvekilleri, çalışmaları hakkında sunum yaptı.
Beştepe’deki toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları başkanvekilleri, çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Seçim takvimi işlerken AK Parti’de de hazırlıklar hızlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 7 saat sürdü. Toplantıda seçim manifestosu ve kampanyanın son şekli ele alındı.

GECE YARISINA KADAR SÜRDÜ

Gece yarısına kadar süren MYK’da, manifestoda kimlikli şehirler, yatay mimari, imar düzenlemeleri, yaşanabilir kentler ve hayvanların korunması başlıklarının öne çıktığı öğrenildi. Toplantıda seçim kampanyası da detaylı olarak ele alındı. Teşkilat ile medya ve tanıtım başkanlıkları bu konuda sunum gerçekleştirdi. MYK üyelerine kampanya sloganı, tanıtım filmleri ve müzikleri dinletildi.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

  • MYK toplantısında il ve ilçelerde devam eden seçim çalışmaları da ele alındı. İlçe adayları henüz açıklanmayan iller için de görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamdan Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu Gaziantep, Erzurum ve Antalya adaylarını açıklayacak. Antalya ile AK Parti tüm belediye başkan adaylarını açıklamış olacak. AK Parti bugüne kadar toplam 1230 adayını açıkladı. Bunlardan 69’u il, 774’ü ilçe, 387’si ise belde.

31 Ocak’ta ise seçim manifestosu Erdoğan tarafından açıklanacak, programda tüm adayların tanımıtı yapılacak.

TEŞKİLAT BULUŞMALARI

İlçe adaylarının açıklandığı illerde teşkilat buluşmaları da toplantıda değerlendirdi. Bu başlık altında Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu bulunduğu Samsun ve Ordu’da da AK Parti ve Cumhur İttifakı adaylarına karşı gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi.

KAMPANYA KILAVUZU HAZIRLANIYOR

  • Seçim hazırlıkları kapsamında il ve ilçelerde oluşturulan seçim koordinasyon merkezleri ve teşkilatların çalışmaları da toplantıda ele alındı. Kampanya çalışmaları çerçevesinde atılacak adımları anlatacak kılavuzun adaylara ve teşkilatlar gönderilmesi de kararlaştırıldı. Bu kılavuz içerisinde seçim kampanyalarının nasıl yürütüleceği, seçim ofislerinin çalışma esasları, kullanılacak kampanya müzikleri, mitinglerin nasıl olacağı gibi detaylar yer alacak.

SEÇİMDE KULLANILACAK DİL

Kampanyada kullanılacak siyasi üslubun da konuşulduğu toplantıda, AK Parti, ortak dili yerel seçimlerde şehirlere göre yerleştirecek. Her ilin talebine göre hareket edilecek. Doğu ve Güneydoğu’da ise farklı bir kampanya dili kullanılacak.

  • Külliye’de iki saatlik kabul
  • Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarının başkanvekillerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 2 saat 15 dakika sürdü. Kabulde, Politika Kurullarının başkanvekilleri, kurul çalışmaları hakkında sunum yaptı. Kabule, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Yavuz Atar, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Yerel Yönetimler Politika Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkanvekili İbrahim Kalın ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da kabulde hazır bulundu.
#​AK Parti
#MYK
#Seçim manifestosu
#Kampanya
5 years ago