|

Yeniden ittifak arayışı

Yerel seçim için “herkes kendi yoluna” diyen AK Parti ve MHP'nin ittifak konusunda yolları yeniden kesişiyor. AK Parti kulislerinde önümüzdeki günlerde MHP ile temasa geçilebileceği konuşuluyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:28 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde yapılması planlanan ittifak heyetler düzeyinde müzakereler sürerken karşılıklı açıklamalarla sonlandırıldı. İki parti de her seçim bölgesinde aday çıkarma kararı aldı. AK Parti ve MHP bu süreçte Cumhur İttifakı ruhunun zedelenmemesi için ise hassasiyeti en üst noktaya taşıdı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

İttifak çalışmasının soğutulmasında yerel seçimlerde ittifak yapmak için kanuni alt yapının olmadığ kamuoyuna yansırken, Başkent'te yeniden bir araya gelmek için taraflar arasında arka kapı diplomasisinin yürütüldüğü dillendiriliyor. AK Parti kulislerinde, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere kritik illerde MHP ile yeniden ittifak yapılması ihtimali üzerinde duruluyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde MHP ile temasa geçilebileceği belirtiliyor. MHP'de ise 31 Mart için ittifakın şu an gündemden kalktığı belirtilirken, AK Parti'nin kendileri ile temasa geçmesi halinde ittifakın yeniden değerlendirilebileceğine vurgu yapılıyor.

#AK Parti
#MHP
#İttifak
5 yıl önce