|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak
23:15 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 21:23 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak
1- Fethullah Gülen'in pasaportunun iptali hukuka uygun


Danıştay 10. Dairesi, Gülen'in pasaportunu iptal eden Erzurum Valiliği işlemini, hukuka uygun buldu. 


2- Başbakan Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması


Provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı etkin tedbirler alındığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu "(Cizre'de) Sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım" dedi.


3- "Zalimlerle sıfır sorun demedik"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz, komşularla sıfır sorun derken, zalimlerle sıfır sorun demedik. Evet, zalimlerle problemimiz oldu ve olacak. Ama işte kendi halkıyla barışık bir yönetim geldiğinde, Irak'ta olduğu gibi en iyi ilişkiler de kuracağız" dedi.


4- Demirtaş PKK'yı yine görmedi


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar ile Hüda-Parlılar arasında çıkan 3 kişinin öldüğü olayları değerlendirdi. Demirtaş, "Cizredeki mevzunun muhtemeldir ki iki taraf içine sızma yapmış ve bilinçli bir şekilde çatışma, katliam yaratmak isteyen güçlerin tezgahı oyunudur" dedi.


5- Atalay: Siyasi ve ekonomik istikrar sürüyor


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, "2014 Türkiye için zor bir yıldı ama iyi bitiyor. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar sürüyor. Hamdolsun Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor" dedi.


6- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli Erdoğan'ı unutmadı


Lübnan'da yaşamını sürdüren Filistinli çocuk Erdoğan Şenaa ve ailesi, Türk vatandaşlığı almanın sevincini yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  2010 yılında Sayda kentine yaptığı ziyaret sırasında söz alan 4 buçuk yaşındaki Filistinli Erdoğan Şenaa'nın ailesi, bu hafta başında Türk vatandaşlığı kazandı.


7- Türk gemisi battı: 2 ölü


İtalya'nın Revenna Limanı açıklarında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan bir Türk gemisi çarpışmanın şiddetiyle batmaya başladı. Batan Türk gemisinin de bir kargo gemisi olduğu ve 11 kişilik mürettebattan 2'sinin öldüğü, 7'sinin kurtarıldığı ve 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.


8- İstanbullular 3 güne dikkat


Meteorolojiden alınan son bilgilere göre bu geceden itibaren İstanbul yağışın etkisi altına girecek. İstanbulluların merakla beklediği kar yağışının ise salı gününden sonra görüleceği belirtildi.


9- Gazze perişan


İsrail'in geçtiğimiz Temmuz ayında Gazze'ye başlattığı saldırılar sonrası Gazzeliler zor günler geçiriyor. Evlerinin yıkık dökük kalıntıları arasında yaşamaya çalışan halk, soğuk günlerde çocuklarının hastalanmasından şikayet ediyor. Sık sık yeniden imar edilmesi için gösteri düzenleyen Gazzelilerin bu çağrısına kulak veren yok.


10- Sporda bugün


Süper Toto Süper Lig'in 15. haftasında Torku Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş rakibini 2-1 yenerek Fenerbahçe'ye bir günlüğüne verdiği liderliği geri aldı. Siyah-Beyazlılar Atiba'nın atılmasıyla maçı 10 kişi tamamladı.


Türkiye Basketbol Ligi 13. Haftasında Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'e konuk oldu. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma 85-67 Anadolu Efes galibiyeti ile sonuçlandı.


Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı Adana ASKİ'yi 81-67 mağlup eden Fenerbahçe kazandı.

#Fethullah Gülen
#Danıştay
#pasaport
#Başbakan Davutoğlu
#cumhurbaşkanı Erdoğan
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Anadolu Efes
9 yıl önce