|

Güzel uğurlandı

Tunceli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel Ankara Kocatepe Camisi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin annesinin, “Yavrum seni böyle mi görecektim?” sözleri yürekleri dağladı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 03:49 - 28/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Tunceli kırsalında terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in cenazesi toprağa verildi. Şehit Binbaşı Güzel için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde taziyeleri şehidin annesi Emine, babası Yılmaz, eşi Burcu Güzel ve kız kardeşleri Fatıma ile Zişan Güzel kabul etti.


GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şehidin annesi, eşi ve 11 yaşındaki kızı Elif Sude'nin gözyaşlarına hakim olamadıkları ve güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Törene Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, mülki ve askeri erkan ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Güzel'in naaşı bir süre tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra top arabasına konuldu.


NEFESSİZ KALDIM

Şehidin eşi Burcu Güzel de eşinin fotoğrafına sarılarak kızı Sude ile birlikte gözyaşı döktü. Babasının Türk bayrağına sarılı naaşı götürülürken kızı Sude'nin, “Hayır, hayır" diye feryadıyla törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Emine Güzel de tekerlekli sandalye ile top arabasını takip etti. Anne Güzel bu sırada, “Nefesim gitti benim, nefessiz kaldım. Ben onsuz nefes alamam" dedi. Şehit Binbaşı Güzel'in cenazesi Cebeci Askeri Mezarlığı'nda defnedildi. Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ve beraberindeki bazı üst rütbeli komutanlar eşleriyle birlikte Güzel'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.



Barış elçisiydi


Kars'ın Kağızman ilçesinde, 2009-2011 yıllarında yüzbaşı olarak görev yapan Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, 70 yıldır aralarında kan davası bulunan Aras ve Demir ailelerini uzun süren çabalar sonucu bir araya getirdi. Demir ve Aras aileleri arasında çıkan kavgada Zeki Demir (34) isimli vatandaş hayatını kaybetti. Kavganın devamında Aras ailesinden Mehmet Aras (27) vurularak öldürüldü.


Olayların daha da büyümemesi ve tatlıya bağlanması için harekete geçen Güzel, uzun uğraşlar sonucu iki aileyi barıştırarak iki köy arasında 70 yıllık kan davasına son verdi. Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Kağızman'dan ayrılmadan önce son olarak 2011 yılında Dönemin Kaymakamı Şuayib Gürsoy ile birlikte Kağızman ilçesinin kuzeybatısında 3 bin 134 metre rakımda Aladağ'ın yamaçları üzerinde yer alan mağara ve kaya resimlerinin Camuşlu Köyü'nü ziyaret etmişti.



Böyle veda etmiş


Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in kara haberi 2009-2011 yıllarında görev yaptığı Kars'ın Kağızman ilçesini yasa boğdu. Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapan Güzel'in 1987/2 tertip askerlerin terhis gecesinde yaptığı veda konuşması ortaya çıktı. Videoda terhis olan askerlerin isimlerinin yazıldığı pasta getirilirken, Binbaşı Güzel de bir konuşma yapıyor. Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, şöyle diyor: “Benim burada ilk tertip askerlerimsiniz. Siz ilk tezkeresini vereceğim askerlersiniz. 87/2'lerden sıkıntı yaşamadık. İnşallah diğer devre arkadaşlarınız da sizin gibi görevlerini en iyi şekilde yaparlar."



#Yavuz Sonat Güzel
#PKK
#Tunceli
#şehit
9 yıl önce