|

Hain bomba birlik meydanına atıldı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sultanahmet Camii’nde verdiği hutbede, Sultanahmet Meydanı’ndaki terör saldırısına tepki gösterdi: Sultanahmet ve Ayasofya’nın duvarlarında hain bir bombanın sesi yankılandı. Bu mekan İslam medeniyetinin birlikte yaşama hukukunu bütün cihana gösteren meydandır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:21 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısının ardından ilk cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada verdiği hutbede, terör saldırılarına dikkati çekti.



Görmez, “Bugün İslam coğrafyasında nice çocuklarımız ateşlere doğru yürüyor. Aziz vatanımızın bir bölgesinde Mehmetçiğimiz şehit oluyor, güvenlik görevlilerimiz saldırıya uğruyor. Bu toprağın kandırılmış çocukları kendi geleceklerini yok etmek için çukurlar kazıyor, evlerini, yurtlarını, yuvalarını harabeye çeviriyor, insanı insan kılan bütün değerleri bizzat elleriyle kazdıkları o çukurlara gömmeye kalkışıyorlar” dedi.



HAİN BİR SES YANKILANDI


Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısını hatırlatan Görmez, şunları kaydetti:


“Daha üç gün önce mübarek Sultanahmet ve Ayasofya'nın duvarlarında hain bir bombanın sesi yankılandı. Bu meydan tarihin haşmetini tefekkür meydanıdır. Bu meydan imanın hakikatini tedebbür mekanıdır. Bu mekan İslam medeniyetinin bütün güzelliklerini, birlikte yaşama hukukunu bütün cihana gösteren bir meydandır. Bu mukaddes mekanı ziyarete gelip hidayet ve inayet uman insanları hangi ruh katletmeye kalkışabilir? Bugün İslam'ın cahil müntesiplerinin din-i mübin-i İslam'a verdiği zarar, azılı düşmanların verdiği zararları fersah fersah geçmiştir.”


#Sultanahmet Meydanı
#Diyanet İşleri
#Sultanahmet Camii
8 yıl önce