|

Hakkari’ye AK Akademi

AK Parti, 18. dönemine başlayan parti okulu niteliğindeki AK Parti Siyaset Akademisinde hem bölge hem de içerik hamlesi yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:01 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Maliye Bakanı Ağbal, AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisine katılmıştı
Maliye Bakanı Ağbal, AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisine katılmıştı

Akademi ilk kez Hakkari, Muş ve Şırnak’ta da eğitim vermeye başlarken müfredata da “toplumsal yapı”, “aile kurumu” ve “irfan dersleri” eklendi. Bugüne kadar 60 bini aşkın kişinin katıldığı AK Parti Siyaset Akademisinde 18’nci dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldı.

EN GENÇ İL ŞIRNAK VE KARAMAN

Her tür görüşten insana kapısı açık olan Siyaset Akademisinin çalışmaları ile Türk siyasetine yeni ve dinamik bir anlayış kazandırılmaya çalışılıyor. 18’inci dönemde 29 il ve 30 bölgede 6 bin 346 kişi eğitim faaliyetlerine katılıyor. Siyaset Akademisine gençler yoğun olarak ilgi gösterirken kadınlar da akademi eğitimlerine rağbet gösteriyor. 18’inci dönem eğitimlerine katılan en genç iller 32 yaş ortalamasıyla Şırnak ve Karaman oldu.

EN ÇOK İLGİ BURSA

Türkiye’nin dört bir köşesinde açılan Siyaset Akademisine 18’inci dönemde en çok ilgi Bursa’dan geldi. Bursa’daki eğitimler kapsamında 630 katılımcı eğitim görüyor. Bursa’yı 541 katılımcı ile Ankara takip ediyor. Bu dönemde Siyaset Akademisi kapsamında Hakkari, Kırklareli, Muş ve Şırnak’ta ilk defa eğitimler başladı. Şırnak’ta 450 katılımcı başvuru yaptı.

#Hakkari
#Muş
#AK Parti
6 yıl önce