|

Halkımızla arama hiç kimse giremez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin YSK’ya yaptığı başvurulara tepki gösterdi. Erdoğan, “Adana’da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey’e dedim ki: ‘Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım.’ Dolayısıyla halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:30 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Antalya'daki toplu açılış töreninde alanı dolduran onbinlere seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Muhalefet partileri benim halkla buluşmamdan rahatsız oluyorlar. Sürekli YSK'ya müracaat ediyorlar. Adana'ya gideceğim. Adana'da da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey'e dedim ki: 'Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım.' Dolayısıyla halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez.



ONLARIN DERDİ HİZMET DEĞİL


Hakkari havalimanı'nı 2 yıl önce açacaktık, engellediler. Kim? Bölücü terör örgütü, onun uzantıları. İşlerine geldikleri zaman dağa gidip geliyorlar. 'Siz, bizim bu havalimanımızı niye engelliyorsunuz?' diye onlarla öyle bir masaya oturup konuşmadılar. Çünkü onların derdi, benim Kürt vatandaşlarıma hizmet etmek değil. Onlar, Kürt vatandaşlarımın siyasi iradesini sömürüyorlar. Yaptıkları iş bu.



KİRLİ İTTİFAKI İYİ HATIRLIYORUZ


Bir de Pensilvanya var. O da tüm ümidini bölücü terör örgütü güdümündeki partiye bağlamış. Biz bu ittifakı 2007'den hatırlıyoruz. Bu kirli ittifakı çok iyi hatırlıyoruz. Neymiş devlet içinde devlet kuracaklarmış. Haydi kur haydi kur da görelim. Ben ne demiştim 'İnlerine gireceğiz' diye. Ve inlerine girdik ve devam ediyor bu süreç. Ey Pensilvanya, daha dün, her türlü hakareti ettiğin, her türlü kumpası kurduğun bir yapının gölgesine sığınmak da seni kurtarmayacak. Ey Doğan medyası ve yandaşları, bugüne kadar her fırsatta ortaya koyduğunuz iki yüzlülüğünüz, bu defa işe yaramayacak.



Geriye kalan ölü yıkama projesi


CHP'nin Antalya'ya birşey kazandırmadığını vurgulayan Erdoğan, “CHP gitti ama Antalya'nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali, ölü yakma projesi kaldı. Benim Başbakanlığım döneminde Antalya'ya yapılan toplam yatırım 18 katrilyon. Şöyle 12 sene geriye gidelim. Antalya Havalimanı ihtiyaca cevap veriyor muydu? Turistler sefalet içindeydi. Biz hemen süratle ikinci bir terminal binası yaptı. Sonra Antalya Havalimanı rahatladı. Kılıçdaroğlu bizim projemizi '100 yıllık' proje diye açıklamış. Yahu Kılıçdaroğlu, biraz kafanı çalıştır. Kendiniz bir şeyler üretin. 6 yıl SSK'nın genel müdrülüğünü yaptı. Kardan aldı zararla kapattı” dedi.





Başkomutan tatbikatta


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın “seçkin gözlemci günü” Ege Denizi'nin Türk karasularında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan, Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nı “başkomutan” sıfatıyla tatbikatın sancak gemisi TCG Salihreis'ten takip etti. Erdoğan, askeri helikopterle seyir halindeki TCG Salihreis Fırkateyni'ne geldi. Erdoğan'ı gemiye gelişinde Genelkurmay Başkanıvekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları karşıladı. Erdoğan'ın gemiye geçmesinin ardından, TCG Salihreis Fırkateyni'ne Cumhurbaşkanlığı forsu çekildi. Erdoğan'ın gemiye gelirken bulunduğu askeri helikoptere Atak helikopterleri eşlik etti.





DENİZ KUVVETLERİNDE İLK


Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresindeki tatbikatın ikinci bölümüne, Erdoğan ve kuvvet komutanlarının geminin üst güvertesinde yerlerini almasıyla geçildi. Erdoğan tatbikatı Donanma Komutanlığı logolu ve arkasında “Sn. Erdoğan” yazılı şapkayı takarak izledi. Tatbikat kapsamında, belirlenen hedefe Sea Hawk helikopterlerinden atış yapıldı.


İki helikopterden hareketli hedefe yapılan Hellfire güdümlü mermi atışında isabet sağlandı. Görevin tamamlanmasının ardından helikopterler, tatbikatın sancak gemisi olan TCG Salihreis'in önünden alçak uçuş yaparak Erdoğan'ı selamladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca ilk defa hareketli hedefe Hellfire güdümlü mermi atışı yapıldığı bildirildi. Erdoğan atış öncesi Orgeneral Akar ve Oramiral Bostanoğlu'dan bilgi aldı.



Atış iznini verdi


TCG Oruçreis ve TCG Yavuz firkateynlerinden Sea Sparrow güdümlü mermi atışı gerçekleştirildi. Atışların hedefi tam isabetle vurması, protokol tarafından alkışlandı. Tatbikata fırkateyn, korvet ve hücümbotlarının su üstü atışlarıyla devam edildi. Atışlar öncesi Donanma Komutanı Koramiral Kösele, Erdoğan'a bilgi verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının isabetli atışlarının ardından Kösele, üzerinde bulunulan TCG Salihreis Fırkateyni'nden de atış yapılması talebini dile getirdi. Erdoğan'ın izin vermesinin ardından tatbikatın sancak gemisi TCG Salihreis'ten su üzerindeki hedefe top atışları gerçekleştirdi.



Hazırlanan pasta, tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı tarafından kesildi. Erdoğan, tatbikata katılan helikopter, gemi ve uçakların selamlamalarına el sallayarak karşılık verdi. Geçiş töreninin ardından geminin “köprü üstüne” geçen Erdoğan, tatbikata katılanlara teşekkür konuşması yaptı.







#erdoğan
#Sea Sparrow
#Denizkurdu 2015 Tatbikatı
9 yıl önce