|

Hastaneleri dolandırıp 23 milyon liralık kanser ilacı çalmış: Yurt dışına satacaktı

İstanbul Kadıköy'de çeşitli hastanelerden kanser ilaçlarını dolandırıcılık yöntemiyle çalarak, Hindistan ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere yurt dışına illegal yolla sattığı belirlenen şüpheli yakalandı. Operasyonda piyasa değeri 23 milyon lira olan 598 adet ilaç ele geçirildi.

11:40 - 17/06/2021 Perşembe
Güncelleme: 11:46 - 17/06/2021 Perşembe
DHA
Piyasa değeri 23 milyon lira olan 598 adet ilaç ele geçirildi.
Piyasa değeri 23 milyon lira olan 598 adet ilaç ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Kadıköy'de çeşitli hastanelerden kanser ilaçlarını dolandırıcılık yöntemiyle çalarak özellikle Hindistan ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere yurt dışına yasa dışı yolla sattığı belirlenen şüpheliye operasyon düzenledi.


Operasyonda sadece hastanelerde kişiye özel verilen ve eczanelerde yasal olarak satışı yapılmayan, kanser tedavisi ile hayati tehlikeye haiz genetik ve nadir hastalıkların tedavisinde kullanılan piyasa değeri yaklaşık 23 milyon lira değerinde olan 300 miligramlık 598 adet ilaç ele geçirildi.


Polis ekiplerince, yapılan araştırmalarda bu ilaçların yurt dışında farklı ülkelere yasa dışı yollarla çıkartılması için görüşmeler yapıldığı da tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldığı öğrenildi. Ele geçirilen ilaçlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde sergilendi.



#kanser ilacı
#dolandırıcılık
#kaçakçılık
#kadıköy
3 yıl önce