|

Havada - denizde mezuniyet gururu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Harp ve Hava Harp okullarında düzenlenen iki ayrı töreni katılarak genç askerlerin mezuniyet sevincine ortak oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 08:29 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

İlk tören 242. Dönem Mezunlarını veren Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda düzenlendi. Törene Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komutanlar da katıldı. Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'ndaki törende, Erdoğan, öğrencileri, “Deniz Harp Okulu, merhaba! Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diyerek selamladı. Törende dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz'a diploması Erdoğan tarafından verildi. Okuldan bu yıl 213 Türk deniz subayının yanı sıra 4 Azerbaycan, 3 Kazakistan, 2 Türkmenistan ve 1 KKTC uyruklu teğmen mezun oldu.



SOLOTÜRK'Ü İZLEDİ


İkinci tören ise Yeşilköy Hava Harp Okulu'nda oldu. 14'ü dost ve kardeş ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Ürdün ve Türkmenistan'dan olmak üzere 9'u kadın 228 genç teğmenin diploma aldığı törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu ile komutanlar katıldı. Devre birincisi Hava Teğmen Ali Yıldırım'e diplamasını Erdoğan verdi. Erdoğan ve diğer protokol üyeleri törenin ardından düzenlenen SOLOTÜRK'ün gösterisini izledi. Gösteri sonunda genç teğmenlerin yakınları Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.






#Harp Okulu Komutanlığı
#30 ağustos
#Hasan Salim Kanmaz
9 yıl önce