|

Hayatın tuzu azaltılacak

Sağlık Bakanlığınca, gıdalardaki tuz miktarının azaltılması için ikinci düzenleme hazırlanıyor. Böylece gıdalardaki tuz oranı yüzde 20 azalacak. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kişi başı günlük tuz tüketimi 5 gramla sınırlarken, Türkiye'de bu oran 12 grama kadar çıkıyor.

Yeni Şafak ve
02:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 21:47 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı İrfan Şencan, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, “Tuz Azaltma Programı”nın uygulamaya konulduğunu anımsattı.


Şencan, “Türkiye'de günlük tuz tüketiminin düşürülebilmesi için yürütülen çalışmalarla kişi başına 15 gramdan 12 grama indirildi” dedi.



ZEYTİN VE PEYNİR BAŞI ÇEKİYOR


Yeni düzenlemelerle gıdalardaki tuz miktarının daha azaltılacağına işaret eden Şencan, “Gıdaların bazılarında yüzde 20, bazılarında yüzde 15 azaltılacak. Toplamda alınan tuz, 15 gramdan 12 grama indi. Bunda yaklaşık yüzde 20'lik azalma var. Bunda da yine yüzde 20 daha azaltmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Şencan, “Zeytindeki indirilen tuz miktarı yeterli değil ve daha da indirim yapılacak. Peynir de aynı şekilde indirilecek” açıkla-


masında bulundu.



#Dünya Sağlık Örgütü
#Sağlık Bakanlığı
7 yıl önce