|

Haydar Yılmaz: CHP'lilerin oylarına talibim

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haydar Yılmaz, adaylık sürecini TVNET'te anlattı. CHP'lilerin oylarına talip olduğunu söyleyen Yılmaz, CHP'nin üst yönetimi hariç, tabanın yüzde 100'ünün kendileri gibi düşündüğünü belirtti.

Yeni Şafak
17:10 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 17:28 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Haydar Yılmaz, TVNET'te açıklamalarda bulundu.
Haydar Yılmaz, TVNET'te açıklamalarda bulundu.

DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haydar Yılmaz, adaylık sürecini TVNET'te anlattı.

"CHP'lilerin oylarına tabiki talibim" diyen Yılmaz, "Tabanın yüzde 80, yüzde 90'ı bizim gibi, yüzde 100'ü bizim gibi düşünüyor. Üst yönetim hariç, yüzde 100'ü bizim gibi düşünüyor. Yani buna baktığınız zaman, ben Demokratik Sol Parti'ye geçtim ama buna talip değilim. Tabanın hepsi rahatsız zaten, neden talip olmayacağım. Onun için oy bölme meselesine gelince de çok affedersiniz ama, bunu CHP'nin üst yönetimi genellikle kullanıyor, midem bulanıyor. Bir siyaset yapan insan bunu söyleyebilir mi? Kim kimin oyunu bölüyor. O zaman şöyle yapalım. İki tane büyük parti var, AK Parti ile CHP var, onun dışındaki partileri kapatalım. Kimse kimsenin oyunu bölmesin" dedi.

Yılmaz, "Başka bir şey de söyleyeyim, bunu da önceden de söyledim. Hatay Belediye Başkanı, o arkadaşı ben tanımıyorum, yanlış anlaşılmasın, onun kişiliğiyle de ilgili sorunum dedim yok. Daha belediye başkanı iken Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterdi onu. Bu ikinci dönem bir daha gösterdi. Peki sizin yaptığınız etik mi? Siz de o zaman AK Parti'nin oyunu bölüyorsunuz. Veya başka taraftan oy bölme diye bir şey söz konusu değil. Ben kimsenin oyunu da bölmüyorum. Soldan tek adayım ben. Sağdan iki tane aday var. Eğer oy bölüyorsa sağdan iki aday birbirlerinin oyunu bölüyorlar. Benim oyum belli" ifadelerini kullandı.

"Ankara'da 4 milyon 10 bin seçmen var. Ben bunların tamamın oyuna talibim" diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yansız yönsüz hizmet eden Ankaralı Haydar Yılmaz olarak, Başkentin başkentinde belediye başkanlığı yapmış bir Haydar Yılmaz olarak ayrımsız tüm vatandaşlarımızdan oy istiyorum."


#Haydar Yılmaz
#Ankara
5 yıl önce