|

Hazırcılık devri kapandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli üretimin önemine dikkat çekerek, “Her fırsatta bakanlıklarımıza, kurumlarımıza şu ikazı yapıyorum. Gerçekten aciliyet kesbeden istisnai hususlar hariç hiçbir ürün veya hizmet yurt dışından hazır alınmayacaktır. Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekmiştir. Artık bu devri kapatıyoruz” dedi. Erdoğan kenevir üretimi için şöyle konuştu: Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı. Tarım, Çevre ve Şehircilik Bakanıma söyledim, kenevir ekimi süreci başlatalım çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olduğunu da göreceğiz.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 04:17 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nin ardından dün de Sakarya’da AK Parti Belediye başkan adaylarını tanıttı. AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce oldu. Erdoğan aday tanıtım toplantısında önce bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ın gündeminde Türkiye’nin savunma sanayinde attığı adımlar vardı. Türkiye’nin dışa bağımlılık oranının yüzde 30 seviyelerine düştüğünü dile getiren Erdoğan, Türkiye’ni savunma sanayindeki gücünün yüzde 68’lere ulaştığını kaydetti. Amerika’nın Suriye’de PKK’ya verdiği desteği eleştiren Erdoğan, “Onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kenevir ekiminin yeniden başlayacağını da sözleri ekledi. Erdoğan, Karasu ilçesinde düzenlenen “BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması”nda yaptığı konuşmada ise son günlerde Tank Palet Fabrikası'nın satılacağı iddialarına da sert çıktı. Erdoğan böyle bir şeyin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

HESABINI SORACAĞIM

Erdoğan özetle şunları söyledi: “Hala kendi savaş uçağımızı üretmek için çırpınıyoruz. Allah'ın izniyle uçağımızı da yapacağız. Birileri savunma sanayimizdeki yatırımcıları başka alanlara yönlendirmek istiyor. Hiç kusura bakmasınlar biz onlarla çok daha farklı yerlere geleceğiz. Aciliyeti olanlar ve istisnalar dışında, hiçbir ürün veya hizmet yurt dışından alınmayacak. Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekti. Gerçi halen bazı kurumların eski hastalıklardan kurtulamadığını görüyoruz. Bunun hesabını da en kısa sürede sorumlularından soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA

Türkiye, askeri kapasitesiyle, ekonomik, siyasi ve diplomatik kabiliyetleriyle güçlü olmak zorundadır. Bilhassa savunma sanayisi alanında caydırıcılığımız mutlaka çok yüksek olmak durumundadır. Yola çıktığımızda savunma sanayindeki gücümüz yüzde 20'lerdeydi, şimdi yüzde 68'e ulaştı. Yeter mi yetmez, daha da çıkacağız.

KENEVİR EKİMİ YENİDEN BAŞLIYOR

  • Afyon ve kenevir ekimiyle ilgili kısıtlamaların da yer alması şüphesiz konunun bir başka önemli boyutudur. Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı.
    Askeri bir sorunun çözümü için görünürde konuyla hiçbir ilgisi olmayan böyle bir şartın konulması elbette son derece manidardır. Şimdi diyorum ki, biz yeniden, tarım, çevre ve şehircilik bakanıma söyledim,
    kenevir ekimi süreci başlatalım çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olduğunu da göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız.

SAVUNMA SANAYİİNDEKİ GÜCÜMÜZ YÜZDE 68'E ULAŞTI

Attığımız adımlar sayesinde 2002'de yüzde 80'leri bulan dışa bağımlılık oranlarımızı yüzde 35'ler seviyesine düşürdük.
Bugün, Türk savunma sanayi şirketleri yurt dışına zırhlı araçlar, hava savunma sistemleri, roket sistemleri, simülatörler, sahil güvenlik gemileri, haberleşme komuta kontrol sistemleri ve yazılımlar ihraç ediyor.
Daha önce kardeş ülke Pakistan'la MİLGEM gemilerimizin ihracatına yönelik 1,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladık. Dün de Ukrayna ile 6 insansız hava aracının satışına yönelik mutabakata varıldı. Savunma sanayinde son 16 yılda aldığımız bu büyük mesafe sadece devletin, sadece kamunun başarısı değildi.”

Nefes dahi aldırmazlardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayi içinde yer alan bütün girişimcilerimizin yanındayız, arkasındayız ve onlarla birlikte savunma sanayimizi çok daha güçlü kılacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "
Silahlı silahsız insansız hava araçlarımız, gemilerimiz, toplarımız, füzelerimiz, zırhlı araçlarımız, haberleşme sistemlerimiz, yazılımlarımız olmasaydı, inanın bana bugün bize nefes dahi aldırmazlardı.
" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, “
Düşmanlarımız bize Kıbrıs'ta telsiz yaptırmıyordu. Hamdolsun ASELSAN'ı kurduk. Kayseri'de kurulan uçak fabrikamız dünyaya uçak ihraç ediyordu. Ama o dönemlerin yönetiminde bunlar hep engellendi. Dönemin hava kuvvetleri komutanına gidenler, ABD bedava uçak veriyor denilerek geri çevrildi. Ama biz böyle yapmadık. Savunma sanayiimizi geliştiriyoruz
” dedi.

İşte Sakarya kadrosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ekrem Yüce'nin ismini açıkladı. 2012'den bu yana Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevini yapan Yüce, daha önceden Adapazarı Merkez Belediyesi’nde başkan yardımcılığı, Çaykur Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü gibi görevlerde de bulunmuştu.

6 İSİM YENİDEN ADAY

Tüm ilçelerde AK Parti'li belediye başkanının bulunduğu Sakarya'da Arifiye, Geyve, Karapürçek, Kocaali, Pamukova ve Serdivan'da mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterildi.
AK Parti, eski il başkanı Fevzi Kılıç'ı, eski Hendek ilçe başkanı Ali Kemal Sofu'yu, eski Karasu ilçe başkanı İshak Sarı'yı ve eski Kaynarca ilçe başkanı Murat Kefli'yi, belediye başkan adayı olarak gösterdi.
AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Taraklı ilçesinde aday göstermeyerek MHP'nin adayını destekleyecek. İbrahim Pilavcı, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

BAŞKANLARA TALİMAT

Erdoğan önceki gün başkanlara yaptığı uyarıyı yeniledi. 504 bin AK Parti üyesinin kayıtlarda olmadığını belirten Erdoğan şunları söyledi: “
Askıya çıkan seçmen kütüklerini incelediğimizde AK Parti üyelerinden 504 bininin kayıtlarda olmadığını gördük. Tüm başkanlarımıza talimat veriyorum; derhal seçmen kütüklerinde isimleri yer almayan üyelerimizi bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Adres değiştirerek ilinize ilçenize gelmiş üyelerle hemen irtibat kuracaksınız. Üyemiz olmayanlara da hoşgeldiniz ziyaretine gideceksiniz
.”
  • 15 ilçe adayı açıklandı
  • Erdoğan tarafından açıklanan ve 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak AK Parti’nin Sakarya’daki 15 ilçe belediye başkan adayları alfabetik sıraya göre şöyle: Adapazarı: Mutlu Işıksu , Akyazı: Bilal Soykan, Arifiye: İsmail Karakullukçu, Erenler: Fevzi Kılıç, Ferizli: İsmail Gündoğdu, Geyve: Murat Kaya, Hendek: Ali Kemal Sofu, Karapürçek: Orhan Yıldırım, Karasu: İshak Sarı, Kaynarca: Murat Kefli, Kocaali: Ahmet Acar, Pamukova: Cevat Keser, Sapanca: Özcan Özen, Serdivan: Yusuf Alemdar, Söğütlü: Koray Oktay Özten, Toplantıda, MHP’nin açıklanan belediye başkan adayı ise Taraklı’da İbrahim Pilavcı oldu. Erdoğan tarafından açıklanan ve 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak AK Parti’nin Sakarya’daki 15 ilçe belediye başkan adayları alfabetik sıraya göre şöyle: *Adapazarı: Mutlu Işıksu, *Akyazı: Bilal Soykan, *Arifiye: İsmail Karakullukçu, *Erenler: Fevzi Kılıç, *Ferizli: İsmail Gündoğdu, *Geyve: Murat Kaya, *Hendek: Ali Kemal Sofu, *Karapürçek: Orhan Yıldırım, *Karasu: İshak Sarı, *Kaynarca: Murat Kefli, *Kocaali: Ahmet Acar, *Pamukova: Cevat Keser, *Sapanca: Özcan Özen, *Serdivan: Yusuf Alemdar, *Söğütlü: Koray Oktay Özten.
  • Bu arada toplantıda, MHP’nin açıklanan belediye başkan adayı ise Taraklı’da İbrahim Pilavcı oldu.

31 Mart’ta dersi verin

Sakarya’ya 16 yılda 24 katrilyon yatırım yapıldığını dile getiren Erdoğan, CHP’nin Sakarya’ya yatırım gibi bir derdi olmadığını söyledi. Cumhur İttifakının karşısında bir zillet ittifakının olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Bunu bilmemiz lazım. Marifet, iltifata tabidir. Bay Kemal'in böyle bir derdi yok zaten. Öyle yatırım matırım yok. Onun zaten SSK'da genel müdür olduğu zaman hastanelerimizin hali ortadaydı. Ne durumdaydık belli, ama şimdi sağlıkta farklı bir dönem yaşanıyor tüm Türkiye'de. Biz, '4 temel direk üzerinde Türkiye'yi yükselteceğiz.' dedik yola çıktığımızda. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Biz, bunlar üzerine ülkemizi yükselttik. Neyle? Ulaşımla, enerjiyle, tarımla, diğer birimler.... Sağlıkta 17'si hastane, toplam 47 eseri Sakarya'ya kazandırdık Bay Kemal, haberin var mı? CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'nin ortakları olanların destekçilerine de sesleniyorum: Gelin bu oyunu bozun. Bak şimdi bir Cumhur İttifakı var ve Cumhur İttifakı'nın karşısında bir illet, bir zillet ittifakı var. Bunlara gereken dersi 31 Mart'ta vermemiz lazım."


#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#ABD
#Suriye
#Kocaeli
5 yıl önce