|

HDP ilçe başkanı ve eşi uyuşturucu satarak PKK'ya para sağladığı ortaya çıktı

HDP Mardin Savur İlçe Başkanı Yedibela Kızılkaya ve eşi Hüsna Kızılkaya polisin düzenlediği narkotik operasyonunda gözaltına alındı. Yakalanan karı kocanın sattıkları uyuşturucu paralarını PKK'ya aktardıkları tespit edildi.

Şahin Şen
14:08 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 20:11 - 20/09/2018 Perşembe
HDP Mardin Savur ilçe başkanı Yedibela Kızılkaya
HDP Mardin Savur ilçe başkanı Yedibela Kızılkaya

HDP Mardin Savur ilçe başkanı Yedibela Kızılkaya ve eşi Hüsna Kızılkaya uyuşturucu ticareti yapmak ve elde edilen geliri PKK’ya aktarmaktan ötürü gözaltına alındı. Yedibela Kızılkaya tutuklandı, eşi Hüsna Kızılkaya ise serbest kaldı. İlçedeki bir çok araziye uyuşturucu eken Kızılkaya’nın kuryelerle Ege illerine sevkiyat yaptığı belirlendi. Kızılkaya’nın aracında 100 kilogram esrar ele geçirildi.

Son dönemde yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK’ya Ağır darbe indiren Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Örgütün finans kaynağı olan Uyuşturucuya da büyük darbe vurdu. Yapılan sonra operasyonda HDP Savur ilçe başkanı Yedibela Kızılkaya ve eşi Hüsna Kızılkaya gözaltına alındı.HDP ilçe başkanı ve eşinin İlçedeki boş arazilere uyuşturucu ektiği, hasattan sonra uyuşturucu maddelerin batı illerine, özellikle de Ege bölgesine kuryeler aracılığıyla sevk edildiği tespit edildi.

PARALAR PKK’YA GÖNDERİLDİ

Emniyetin yaptığı istihbari Çalışmalar Sonucu operasyon için düğmeye basan Terörle mücadele Şubesi, Yedibela Kızılkaya’yı fiziki takibe başladı. Aracına gizlediği yaklaşık 100 kilogram esrarla birlikte İzmir’e giden HDP ilçe başkanı, teslimatın yapıldığı sırada Mardin polis ekiplerince gözaltına alındı. HDP İlçe başkanı ve eşinin geçen hafta İzmir’e sevk etmek üzere 3 kuryeye verdiği 20 kilogram esrar ele geçirilmiş ve kuryeler tutuklanmıştı. Yedibela Kızılkaya ve eşi Hüsna Kızılkaya’nın zehir ticaretinden elde ettikleri geliri PKK’ya aktardıkları belirlendi. Yedibela Kızılkaya’nın evrakta sahtecilik gibi çok sayıda asayiş suçundan sabıkası bulunduğu öğrenildi.


Mahkemeye sevk edilen zanlılardan HDP Savur İlçe Başkanı Kızılkaya tutuklanırken eşi Hüsna Kızılkaya serbest kaldı.



#HDP
#Mardin
#PKK
5 yıl önce
default-profile-img