|

HDP terör üzerinden oy hesabı yapıyor

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü terör örgütü PKK'nın kanlı eylemlerinin nedeninin AK Parti olduğunu iddia ederek terör ve şiddet olayları üzerinden oy hesabı yaptı.

Yeni Şafak
08:49 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 06:18 - 11/08/2015 Salı
Diğer

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda İl eş Başkanı Cavit Uğur ile birlikte düzenlediği basın toplantısında terör örgütü PKK'nın kanlı eylemlerinin nedeninin AK Parti olduğunu iddia

etti. AK Parti'nin amacının 7 Haziran'da elde edemediği tek başına iktidar sonucunu alıncaya kadar seçimi tekrarlamak olduğunu ileri süren Kürkçü olası bir seçim için oy hesabı yaptı.



Terör ve şiddet olayları üzerinden oy hesabı yapan Kürkçü "Erken seçime gidelim ama bu kadar savaşa kıyamete rağmen çok açık görünüyor ki AKP erken seçime de gidecek durumda değildir. HDP bu seçimde de AKP'ye ihtiyacı olan iskemleleri boşaltmayacaktır. Oyumuzu yüzde 15'e, yüzde 18'e çıkaracağız. Bu bir ara rejimdir ve darbe rejimidir ve AKP eliyle darbe rejimi sürdürülmektedir. Türkiye bir avuç bürokrat ve yetkisiz bakan tarafından darbe rejimiyle yürütülüyor" dedi.

#HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü
#PKK
#terör
#seçim
#erken seçim
#oy
9 yıl önce