|

HDP'li başkana gözaltı kararı

Mersin polisi, ihaleye fesat karıştırdıkları suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerin evine operasyon düzenledi. HDP'li Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:54 - 19/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mersin'de Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla gözaltı kararı bulunan bazı kişilerin evlerine dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi.



4 İLDE 22 KİŞİ GÖZALTINDA


Operasyon kapsamında, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Ekipler, soruşturma kapsamında Adana, Batman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak” suçlaması ile bazı zanlıların evine operasyon düzenledi. Bu kentlerde yakalanan 6 kişi ile operasyonda gözaltına alınanların sayısı 22'ye yükseldi. Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 24 Kasım'da düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alınmış, hakkında gözaltı kararı bulunan


HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de 26 Kasım'da adliyeye gitmiş, mahkemece serbest bırakılmıştı.


#Fazıl Türk
#Mersin polisi
#hdp
8 yıl önce